Ako vas zanima kako iznajmiti apartman (ili više njih) te ostvariti maksimalnu popunjenost tijekom turističke sezone, ali i predsezone i posezone, onda je ovaj članak pravo štivo za vas. Objasnit ćemo što iznajmljivači (i oni koji to žele postati) trebaju poduzeti kako bi imali dobru popunjenost te tako ostvarili dobru zaradu.

Kategorizacija apartmana

Prije svega, ako tek krećete u iznajmljivačke vode, trebate kategorizirati svoj smještaj koji nudite turistima. Danas malo tko iznajmljuje na crno jer su kazne za to prevelike i naprosto se ne isplati. Za kategorizaciju apartmana potrebni su vam određeni dokumenti, kao i ploča za kategorizaciju koja prikazuje koju vrstu usluge nudite te broj zvjezdica koje ste dobili rješenjem o kategorizaciji apartmana. Možete tako iznajmljivati apartman, studio apartman, kuću za odmor, sobe itd.

iznajmljivanje apartmana

O tome smo već pisali, a skraćenu verziju kako postati iznajmljivač pročitajte ovdje.

Uređenje apartmana

Ako se pitate kako iznajmiti apartman koji ste već kategorizirali, prije svega povedite računa o njegovom uređenju. Nemojte misliti da ćete privući goste ako vaš apartman nije lijepo i funkcionalno namješten. Danas je na tržištu iznajmljivanja apartmana jako velika konkurencija. Svi se trude biti bolji od drugih te ulažu sredstva i vrijeme u opremanje i atraktivan izgled svog smještaja. Gost će se za vaš apartman odlučiti (ili neće) na temelju slika koje ćete staviti uz opis apartmana, te ako mu se ne svidi izgled, naprosto će se odlučiti za neki drugi.

kako iznajmiti apartman turizam

Zbog svega toga morate se potruditi da vaš apartman bude lijepo uređen i sa stilom, kako bi zapeo za oko potencijalnim gostima. Nemojte zaboraviti da vam trebaju i kvalitetne fotografije, stoga je dobra ideja angažirati profesionalnog fotografa koji će vam napraviti dobre slike.

Uložite u dodatne sadržaje

Dodatni sadržaji uz apartmane ne samo što omogućuju bolju konkurentnost, nego i osiguravaju duže periode iznajmljivanja te veće cijene najma. Tako je npr. poznato da gradnja bazena za apartmane u prosjeku povećava popunjenost za 30%.

Iznajmljivanje je biznis kao i svaki drugi te ako se ne trudite biti bolji i brži od konkurencije, ona će vam preuzeti goste.

Kako pronaći goste za apartman

kako iznajmiti apartmanNakon što ste uredili i opremili apartman, pitate se kako doći do gostiju? Možete sve pokušati sami putem nekih online booking platformi koje će zaračunati svoju proviziju. Ipak, trebate znati kako sve to funkcionira, morate se redovito dopisivati s gostima, poznavati barem jedan strani jezik, brinuti se o naplati… I opet se može dogoditi da naprosto nemate onoliko gostiju koliko želite.

A možete i sve to predati u ruke turističkoj agenciji koja će vam sama naći goste, nadograditi se na vašu cijenu i voditi brigu o svemu. Iznajmljivanje apartmana nipošto nije jednostavan posao. Mnogi koji misle da će apartmanima doći do lake zarade brzo su uvidjeli da je to posao kao i svaki drugi te zahtijeva znanje, predanost, vrijeme i rad.

Pazite na negativne recenzije

Ono što je kod iznajmljivanja krucijalno jest da prema svojim gostima budete pošteni, ljubazni i susretljivi. Nekoliko negativnih recenzija mogu vam uništiti online rating i ocjene, stoga pazite da budete ugodan i dobar domaćin.

Oh, da, i nemojte zaboraviti WiFi. Gostima je danas kvalitetna internetska veza čak možda važnija i od mora i bazena. Naprosto, takva su vremena.

Nadamo se da smo kroz ovaj kratki vodič s linkovima na naše prethodne članke uspjeli odgovoriti na vaše pitanje kako iznajmiti apartman, te da smo vam ponudili korisne savjete. Ako pak želite imati dobru popunjenost apartmana kroz suradnju s renomiranom turističkom agencijom, pošaljite svoj upit na e-mail info@annatours.hr ili jednostavno nazovite na telefon 051/ 846 – 165 te ćete dobiti sve relevantne informacije.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here