I dok se unazad nekoliko godina pri uređenju interijera preferirao isključivo visoki sjaj, stakleni i plastični elementi, moderan luksuz te hladna led rasvjeta, takav način uređenja i dekoracije polako tone u zaborav. Sve se više biraju prirodni materijali namještaja, a zelenilo je postalo neizostavan detalj svakog doma, uredskog prostora, restorana, hotela pa tako i apartmana.

Pri odabiru smještaja za odmor, gosti se uglavnom odlučuju za apartmane koji ih osvoje na prvi pogled, odnosno „na prvi klik“.

Ono što ih privuče najprije su fotografije cjelokupnog smještaja, a zatim detalji – grane masline, listovi eukaliptusa, drvene vaze, slike na zidu te zanimljivi i unikatni ukrasi koji su često presudni u konačnoj odluci.


iznajmljivanje apartmana

Ovogodišnji trendovi u interijeru nedvojbeno su bezvremensko drvo, biljke svih vrsta te topla rasvjeta koja daje domaćinski duh svakom prostoru.

Iznimno veliki utjecaj na razvoj ovog trenda imale su društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i Pinteresta koje sve više promoviraju dašak prirode i života u svakom interijeru, a gosti sve više traže upravo takav smještaj.

 

Mala zelena oaza u vašem apartmanu

Čak i najjednostavnije uređen prostor dobiva novo ruho kada ga obogatimo s nekoliko lijepih biljaka u različitim vazama i lončaricama. Kako biste osvježili i oplemenili svoj apartman, fokusirajte se na postavljanje biljaka odmah pri ulasku u prostor kako biste postigli željeni „wow efekt“ kod gosta.

Birajte manje biljke kao ukrase za stoliće i noćne ormariće te veće biljke i različita drvca kao savršenu podnu dekoraciju u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

Premda većina od nas biljke smatra isključivo dekoracijom, njihov je značaj puno veći od ukrašavanja prostorija. Osim što je svaka biljka posebna i lijepa na svoj način, one imaju i funkciju pročišćavanja zraka, a zanimljiva je i činjenica da su upravo biljke odlični saveznici u borbi protiv zračenja kojem smo izloženi zbog svakodnevne upotrebe mobitela, računala i televizora.

Budući da kroz jedan apartman prođe i nekoliko desetaka različitih gostiju tijekom cijele sezone, pročišćavanje zraka je i više nego poželjno.

Također, ako želite napraviti neku preinaku u svom smještaju, no nemate novca za prevelike adaptacije, sasvim je dovoljno pod prozore postaviti veće drvene klupice koje ćete upotpuniti zanimljivo dizajniranim posudama i vazama s vama omiljenim biljkama.

Uvijek je dobro i fokusirati se na biljke koje uspijevaju u podneblju u kojem se nalazi vaš apartman kako biste gostima ponudili doživljaj prirode iz vaše destinacije.

Osobito su interesantne i karakteristične posude, police i stalci koji se mogu objesiti na zid te ukrasiti lišćem i raznobojnim cvijećem.

Ne zaboravite dekorirati i zemlju u kojoj rastu biljke – kamenčići i oblutci za apartmane na obali, komadići drveta i mahovine za seoska domaćinstva te mnoge druge varijante dodatno će uljepšati vaše biljne dekoracije.

Bilo da je vaš apartman uređen u klasičnom, modernom, minimalističkom ili pak rustikalnom stilu, biljke su uvijek dobrodošle u svaki interijer!

 

Drvo – bezvremenski materijal koji daje dušu vašem apartmanu

Unatoč plastici, metalu, staklu i svim ostalim novim i starim materijalima, drvo nikada neće izaći iz mode kada je riječ o uređenju interijera. Usudili bismo se reći da je drvo kralj svih materijala. Bilo da zauzima dominantnu ulogu ili se pak nađe kao manji dekorativni detalj, jednostavno je uvijek nepogrešiv odabir.

Kako vaš apartman ne bi bio tek jedan u nizu dosadnih, „hladnih“ apartmana kojeg će gosti zaboraviti čim spakiraju kofere, podarite dušu svom smještaju!

Upravo drvo daje posebnost svakom prostoru i unosi dozu topline i karakterističnosti koja će biti ključna za stvaranje specifičnog vizualnog identiteta vašeg apartmana kojeg će gosti dugo pamtiti.

 

Drveni podovi su hit

I dok se većina iznajmljivača odlučuje na keramičke pločice i ostale materijale za podove radi lakšeg održavanja, 2020. donijela je sa sobom trend drvenog poda u gotovo svakoj prostoriji – pa čak i kupaonici. Naravno, nema potrebe da riskirate s drvenim podnim oblogama u kupaonici kako ne bi došlo do uništenja radi velike cirkulacije gostiju koja vjerojatno neće pretjerano brinuti o vašem podu, što je i u redu.

No parket u dnevnom boravku, hodniku i sobama uvijek je dobra opcija. Osobitu dozu šarma postići ćete postavljenjem brodskog poda koji će se izvrsno uklopiti u svaku vrstu interijera, a ako imate apartman na moru, detalji poput mornarske mreže i koluta postići će pravi mediteranski ugođaj.

 

Za savršeni stil uređenja ključni su detalji i ukrasi

Još nedavno, ljudi su masovno skidali staru lamperiju sa zidova, a ovaj trend se na čuđenje mnogih ponovno vratio u modu. Drvo na zidu nedvojbeno je veliki hit, kako u prirodnoj tako i u bijeloj boji.

A kako tek drvene grede dobro izgledaju na visokom potkrovlju, nije potrebno ni govoriti!

Ako pak niste u mogućnosti raditi velike renovacije, svom apartmanu možete unijeti dašak topline drvenim namještajem, detaljima i ukrasima koji će kompletan interijer dignuti na potpuno novi nivo.

Za sve ljubitelje skandinavskog stila, predlažemo odabir komada namještaja od gotovo neobrađenog drveta u kombinaciji s prirodnim materijalima i tkaninama kao što su lan i pamuk.

Rustikalni stil je pak potpuno nezamisliv bez drveta, stoga ako želite da vašim smještajem prevladavaju retro note, fokusirajte se na kupnju isključivo drvenog namještaja – stolovi, stolice, komode, ormari…

Kad je riječ o ostalim modernim stilovima poput industrijskog, drvo će među čelikom, staklom i betonom također pronaći svoje mjesto i stvoriti savršen sklad prirodnog i modernog u vašem apartmanu.

 

Toplom rasvjetom do ugodne i opuštajuće atmosfere

Premda rijetko tko vodi računa o rasvjeti u apartmanu, ona je puno značajnija nego što se možda čini. I dok je mnogima pojam rasvjete „zavrnuti“ žarulju, iznenadili biste se kada biste shvatili koliki utjecaj rasvjeta ima na cjelokupan izgled vaše smještajne jedinice.

Poprilično dug period preferirala se hladna led rasvjeta kako bi se stvorio što luksuzniji dojam, no taj trend je gotovo potpuno izumro, a dizajneri interijera ističu kako je topla rasvjeta ono čemu trebate težiti kako biste postigli ugodno i relaksirajuće okruženje za svoje goste.

Osim što je prirodna svjetlost poželjna u što većoj količini, važno je napraviti i dobar plan rasvjete u cijelom smještaju.

Naglasite arhitekturu sobe uz pomoć akcentne rasvjete koju ćete postići ugradbenom rasvjetom, unesite dozu šarma u svoju kuhinju uz pomoć namjenske rasvjete iznad radne plohe, a ne zaboravite i na viseće lustere i lampe svih boja i oblika.

Želite li pak naglasiti određeni dio poput slike, kamina ili vrata, to možete postići upravo toplom akcentnom rasvjetom koja će staviti fokus na željeni element.

PROČITAJTE: Što sve treba imati u apartmanu
PROČITAJTE: Privatni iznajmljivači i izdavanje računa
PROČITAJTE: 38 zlatnih savjeta za uspješno iznajmljivanje apartmana

Izbjegavajte hladne tonove, a birajte toplije i nježne nijanse koje će stvoriti opuštajuću i kućnu atmosferu u vašem apartmanu.

I savjet za kraj: Kreirajte malu zelenu oazu s drvenim detaljima obasjanu toplom rasvjetom i jamčimo vam ugodan ambijent u kojem će vaši gosti poželjeti ostati zauvijek.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here