Čitatelji časopisa Condé Nast Traveler u online anketi izabrali su Hrvatsku na 20. mjesto među najpopularnijim turističkim destinacijama na svijetu.

Condé Nast Traveler je luxury & lifestyle turistički časopis koji u rangu s časopisima kao što su National Geographic Traveler te Travel + Leisure. Sjedište mu je u New Yorku te je jedan od najutjecajnijih turističkih časopisa u globalnim okvirima.

U članku o Hrvatskoj Conde Nast je nahvalio Plitvička jezera, šljunčane plaže te “preko 1000 otoka s nemoguće čistim morem”. Također se spominju i planine koje pružaju predivne poglede, kao i pitoreskna ljepota Hrvatskog zagorja.

Sve su to razlozi zašto su čitatelji i posjetitelji online portala izabrali upravo Hrvatsku među TOP 20 svjetskih turističkih destinacija. Uz online objavu, rezultati ove ankete bit će objavljeni i u tiskanoj verziji časopisa.

Ovo je još jedna potvrda da je Hrvatska na globalnoj razini sve više prepoznatljiva kao vrijedna i popularna turistička destinacija te će svakako pridonijeti daljnjoj promociji i razvoju hrvatskog turizma.

Osim ovog izbora Hrvatske kao jedne od najpopularnijih destinacija, Conde Nast Traveler čitateljima engleskog govornog područja nudi cijeli niz zanimljivih članaka o Hrvatskoj. Tako se spominju najbolji hrvatski otoci, najbolje plaže i sl., ali i neke zanimljivosti kao što su lokacije snimanja serije “Game of Thrones” te filma “Mamma Mia”.

U tom smislu treba pohvaliti nastojanje Hrvatske turističke zajednice da Hrvatsku što više prezentira u utjecajnim svjetskim medijima i specijaliziranim časopisima i portalima kao što je Condé Nast Traveler.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here