internet u apartmanima

Kao što smo već u više navrata spominjali, internet u apartmanima danas je nešto što se podrazumijeva u turizmu, kao što se podrazumijeva da će vaši gosti imati na primjer vodu i struju. Osim ako ne nudite smještaj robinzonskog tipa, na nekom zabačenom, nenastanjenom otoku ili u planini gdje nema ničeg osim neoskrvnjene prirode, te su vam gosti avanturisti koji žele pobjeći od svega što ih podsjeća na modernu civilizaciju, u svim drugim slučajevima bit će vam jako važno da kao iznajmljivač apartmana pružite gostima kvalitetnu internet vezu odnosno WiFi.

Internet u apartmanima kao neophodna infrastruktura

Poznato je da čak i gosti koji u charter turizmu unajmljuju jahte i jedrilice te se otisnu daleko na morsku pučinu, ponajviše od posade traže dostupnu internet vezu kako bi podijelili svoje slike, poruke i impresije na društvenim mrežama.

Dakle, danas u turizmu kvalitetan internet odnosno WiFi nije nikakva dodatna usluga, nego standard. Ako nemate internet u apartmanima, zaboravite na dobre recenzije i ocjene gostiju. Također, ako je taj internet slab te se često prekida, opet ćete imati problema. Naime, današnji turisti više nego ikada koriste internet preko svojih pametnih telefona i tableta te na društvene mreže stavljaju slike i videomaterijale koji znaju biti “teški” popriličan broj megabajta. Zato je bitno da internet u apartmanima bude kvalitetan, brz i sposoban gotovo trenutačno uploadati velike datoteke. Osim toga, kada se na WiFi priključi više gostiju, ako je veza slaba doći će do preopterećenja mreže.

Besplatna promocija vaših apartmana

Imajte na umu i to da vam internet u apartmanima donosi besplatnu promociju i reklamu. Naime, gosti će zacijelo slikati vaše apartmane (ako im se svide, naravno) te će slike dijeliti s prijateljima i objavljivati ih na društvenim mrežama. Na taj način mogu se dogodine opet vratiti u vaše apartmane, ali s prijateljima i poznanicima koje su oduševile njihove slike.

internet u apartmanima hrvatska

Zapravo, budimo realni: čak i ako imate najbolje uređeni apartman, u izvrsnoj lokaciji te s predivnim pogledom na more, ako u njemu nema interneta gosti će ga naprosto zaobići. Razlog je taj što su se navike gostiju u današnjem digitalnom vremenu stubokom promijenile u odnosu na prije nekih 15-ak godina. Danas nije rijetkost da gosti, pogotovo mlađi, većinu vremena boravka u apartmanu provedu u sobi ili pored bazena, surfajući internetom i prateći aktivnosti na društvenim mrežama.

Budite oprezni s hrvatskim internet providerima

Tada se, prirodno, nameće pitanje kojeg hrvatskog providera odabrati za internet u apartmanima. Odmah da vam kažemo, budite vrlo oprezni s hrvatskim providerima interneta. Poznato je da je Hrvatska što se tiče internetske infrastrukture među najlošijim zemljama u Europi. Zapravo, službeni podaci govore da Hrvatska ima najsporiji internet u Europskoj uniji i treći najsporiji internet u čitavoj Europi! Također morate znati da reklame koje vidite na televiziji nipošto ne odgovaraju stvarnosti. Razni provideri nude vam “odličnu internetsku vezu za malo kuna”, no u stvarnosti je velika većina Hrvata, pogotovo onih koji žive izvan Zagreba, jako nezadovoljna internet vezom jer je spora, loša, često se prekida te ne odgovara deklariranim i plaćenim brzinama.

Najbolje što možete učiniti da u apartmanima imate kvalitetan internet jest da pokušate s više providera. Znači, uzmete na mjesec dana bez ugovorne obveze internet paket od providera kao što su npr. Iskon, Optima, VIP, Hrvatski Telekom, Bnet ili nekih drugih. Tada trebate povremeno boraviti u apartmanu i provjeravati brzinu i stabilnost WiFi signala. Ako se on često bude prekidao ili bude jako spor, otkažite ugovor i nađite nekog drugog providera sve dok ne dobijete kvalitetan internet. Vjerujte, jedino što je gore u apartmanu bez interneta jest imati spor i isprekidan internet jer će to samo još više antagonizirati vaše goste.

internet u apartmanu

Dakle, nemojte se dati namamiti potpisivati ugovorne obveze na godinu ili dvije dana, a da se prethodno niste uvjerili u kvalitetu signala. S obzirom na to da su od nas u cijeloj regiji po internetskoj infrastrukturi gori samo Albanija i Crna Gora, a internet u apartmanima koji se nalaze uz obalu ionako je još često lošiji od onih u velikim gradovima, možda ćete se morati svojski potruditi da svojim gostima zaista osigurate brz i stabilan internet. Da budemo potpuno iskreni, za neke će hrvatske iznajmljivače to čak možda biti i nemoguća misija.

“Bez kvalitetnog INTERNETA nema zadovoljnih gostiju”

Da vam ipak olakšamo traženje i odabir, na Kompare servisu možete automatski provjeriti dostupnost, cijene i uvjete 7 hrvatskih operatera te odabrati najbolji paket prema vašim potrebama. No prije potpisivanja ugovora obavezno tražite probni rok jer ako potpišete ugovor na godinu ili dvije, a internet vam bude loš, nećete ga moći otkazati bez da platite naknadu za raskid ugovora (koja zna iznositi i po nekoliko tisuća kuna).

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here