top 10 gradova u Hrvatskoj slika

Hrvatska je među stranim turistima izrazito popularna destinacija. To dokazuje i statistika posjeta odnosno dolazaka gostiju kojih je u Hrvatskoj svake sezone sve više. U Hrvatsku danas dolaze turisti iz doslovno cijeloga svijeta, a svake godine u prosjeku ih je 6% više nego prethodne.

Osim gostiju, iz godine u godinu raste i broj smještajnih objekata. Tako je primjerice na Bookingu 2016. godine bilo registrirano 48.000 smještajnih objekata. Svega nepune dvije godine kasnije, na Bookingu je registiran čak 86.231 smještajni objekt iz Hrvatske.

Koje destinacije u Hrvatskoj turisti najviše vole posjećivati, odnosno koji su top 10 gradova u Hrvatskoj prema odabiru stranih turista?

Prema statistikama Hrvatske turističke zajednice, domaći gradovi koje strani turisti najviše posjećuju su:

  1. Dubrovnik
  2. Rovinj
  3. Poreč
  4. Medulin
  5. Zagreb
  6. Umag
  7. Split
  8. Pula
  9. Zadar
  10. Opatija

Vidimo dakle da od gradova i dalje prednjači Dubrovnik koji je turistima najzanimljiviji, zbog svoje bogate povijesti, kulturnih spomenika, ljepote i specifičnog ambijenta. Također su vrlo popularni i istarski gradovi, a Zagreb kao glavni grad Hrvatske i top kontinentalna destinacija sve više počinje privlačiti turiste. Od dalmatinskih gradova turistima su ponajviše interesantni Split i Zadar koji iz sezone u sezonu bilježe sve bolje rezultate.

Osim gostiju, iz godine u godinu raste i broj smještajnih objekata


iznajmljivanje apartmana

PREPORUČUJEMO: Virtualnim šetnjama do veće popunjenosti apartmana
PREPORUČUJEMO: Kakvih se gostiju trebate čuvati
PREPORUČUJEMO: Iznajmljivanje apartmana i suradnja s agencijom

 

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here