interrijeri apartmana

Svijet dizajna interijera stalno stvara nove trendove, donosi zanimljive ideje i dekoracije koje će svaki prostor učiniti praktičnim i ugodnim za boravak. Sve je top naravno važno i kod uređenja apartmana za turizam.

Godina 2018. odlučila je odbaciti sivilo te unijeti tople i vedre boje u svijet interijera. Ugodnu atmosferu moguće je postići uz samo nekoliko promjena poput bojanja zidova, kombinacijom namještaja i detalja koji će prostoru dati dinamičnost.

iznajmljivanje apartmana

Preuređenjem vašeg apartmana pokazat ćete gostima da brinete o njima i posvećujete se prostoru u kojem će oni boraviti. To će naročito cijeniti gosti koji se vraćaju iz godine u godinu i koji će vjerojatno primijetiti svaku sitnicu koju promijenite.

Trenutno je najaktualniji trend kod uređenja interijera osobni stil, a u nastavku vam donosimo kako smještajnom objektu dati osobnost koja je danas toliko tražena. Naravno, što uložite više vremena, stila i pažnje u opremanje apartmana, ne zaboravite da će on time biti konkurentniji na sve većem tržištu.

  1. SPOJITE NESPOJIVO

Nekada je bilo nepojmljivo spojiti različite vrste namještaja koji nemaju gotovo ništa zajedničko, počevši od boje pa do samog oblika i stila kojem pripada svaki komad. No upravo iz želje da se stvori osobni stil koji će izaći iz okvira standarda i monotonije, mnogi su odlučili posegnuti za spajanjem nespojivih komada namještaja.

I nisu pogriješili. Dapače, hrabri potez kombinacije namještaja koji se razlikuje po stilu i bojama doveo je do jednog vrhunskog trenda u dizajnu interijera koji će još dugo biti najtraženija vrsta uređenja.

Dvije u potpunosti različite komode i fotelje postavljene unutar iste prostorije, ili pak stolice različitog dizajna oko kuhinjskog stola dat će vašem apartmanu posebnost i osobni karakter zbog kojeg će biti pravi izbor za svakog gosta, osobito ljubitelje kvalitetnih interijera.

interijeri

  1. INDUSTRIJSKI STIL I METALNI DETALJI

Uz šarenilo i dekoracije jarkih boja kombinirajte srebrne i zlatne okvire za slike, figure za police, te ostale detalje koji će se savršeno uklopiti u vedrinu vašeg prostora.

apartman

Također možete iskoristiti i dotrajale stvari poput rasklimanih i potrganih vješalica, držača i sličnih dijelova koje možete kvalitetno upotrijebiti u dekoraciji za postizanje minimalističkog industrijskog stila.

Industrijski stil jedan je od onih stilova koji nikada u potpunosti nije izašao iz svijeta interijera i vrlo često ga se upotrebljava u nekim jednostavnijim varijantama dodajući sitne detalje i dekoracije prostorijama poput cijevi, žarulja i slično.

  1. RETRO JE IN

Iako zvuči starinski i ne baš privlačno, retro stil je apsolutni hit. Nakon što je retro stil zamijenjen klasičnim i modernim stilovima, uglavnom se mislilo da je ta vrsta dizajna kako u odjeći, tako i u interijeru, otišla u zaborav. No retro stil se vratio i traženiji je nego ikada.

Ono što ovom stilu daje prepoznatljivost su tapete s različitim uzorcima, pastelne boje zidova, šarene tkanine, udobni naslonjači, drveni stolovi neobičnog oblika, zrcala zanimljivih dekoracija…

Retro namještaj moguće je pronaći na raznim rasprodajama i sajmovima po relativno niskim cijenama, te na tavanima i u podrumima ljudi kojima ta „starudija“ samo predstavlja problem i zauzima prostor. No mnogi nisu ni svjesni kakvi se vrhunski komadi namještaja mogu proizvesti samo malim osvježenjem i bojanjem istih.

Uglavnom je riječ o namještaju na kosim, drvenim postoljima.

Ono što je također apsolutni hit su i hladnjaci u retro stilu s različitim slikama, uzorcima i bojama.

interrijeri apartmana

Šalice, tanjurići i pribor za jelo kao nadahnuće iz sredine prošlog stoljeća u kuhinji vašeg apartmana bit će zaista savršen odabir koji će plijeniti pažnju gostiju.

  1. TOPLE BOJE

Jedan duži period nijanse sive i bijele zavladale su u dizajnu interijera. Takva vrsta uređenja daje prostoru svježinu i vizualno ga čini većim. No kako bi vaš apartman dobio toplinu i udobnost doma koju svaki gost želi, dodavanjem toplih boja i tonova postignut ćete taj efekt.

Trenutno su aktualni zemljani tonovi – tople i svijetle nijanse karamele, nijanse narančaste i crvenog vina, cimeta, te tamne nijanse konjaka i zelene.

Također, nećete pogriješiti ni s izborom svijetloplave, sivo-zelene ili pak ljubičaste boje. U trendu je i milenijski ružičasta koja se uglavnom kombinira s bež ili sivom bojom kako bi se izbjegao „Barbie look.“

Dovoljno je obojiti samo jedan zid u neku od navedenih boja ili dodati nekoliko jastuka te dekorativnih detalja i prostorija će već pričati drugačiju priču.

  1. TERAZZO PLOČICE

Prekrasne i zanimljive pločice inspirirane Venecijom, dat će vašem apartmanu dozu posebnosti i živosti. Terazzo je materijal iz 70-ih godina koji je u to vrijeme bio iznimno popularan. Njegova popularnost se vratila te se sve češće koristi u kuhinjama i kupaonicama zahvaljujući kojem svaka prostorija istovremeno odiše jednostavnošću i elegancijom.

  1. LISNATO I ŠAROLIKO BILJE

Biljke će uvijek biti u modi. Nije važno odlučite li se za nježno zelene nijanse ili pak biljke žarkih boja, ne možete pogriješiti. Biljke će u prostoriju unijeti dašak života i vedrine.

No one biljke koje su trenutno najaktualnije (te je pretraga tih istih biljaka na popularnom Pinterestu masovno porasla) su lisnate biljke koje su u 2018. definitivno prevagnule nad klasičnim i jednostavnim cvijećem.

  1. SPA KUPAONICE

Neobične kade, drvene klupice, svijeće, biljke i kamenje u kupaonicama nedvojbeno su trend u dizajnu interijera ove godine. Ako vam to budžet omogućava, možete ubaciti i mini saunu koja ima relaksirajuće djelovanje. To će svakako biti velika dodana vrijednost vašeg apartmana!

Stil koji kupaonici daje izgled spa centra sve je traženiji, a uz više ili manje ulaganja vaša kupaonica može biti pretvorena u oazu opuštanja i mira koja će i više nego odgovarati svakom gostu.

  1. DETALJI OD PRIRODNIH MATERIJALA

Sitnice, ukrasi i detalji od prirodnih materijala nikada neće izaći iz mode. Upravo takvim sitnim i različitim detaljima stvara se prilika za brendiranje smještaja uporabom prirodnih i kulturnih vrijednosti neke destinacije. Primjerice to mogu biti komadi namještaja, ukrasi i skulpturice od maslinovog drveta, hrasta te morske spužve i školjke.

Također, ono što je veliki hit u dizajnu interijera 2018. godine su drveni ručno izrađeni lusteri koji se savršeno uklapaju u bijele interijere.

  1. CVJETNI UZORCI

Cvjetni uzorci na zavjesama, tapetama, jastucima, navlakama kreveta ili kauča daju živost bijelo obojenim apartmanima i unose u svaki prostor duh proljeća i ljeta.

U najjednostavnije uređenim prostorijama, bilo kakav cvjetni print će podići prostor na drugu razinu.

Naravno, važna je umjerenost kako ne bi došlo do pretjeranog šarenila koje će vizualno smanjiti i opteretiti prostor. Stoga je bitno pripaziti da ti uzorci prostoriji daju šarm, a ne da stvore protuefekt.

  1. GEOMETRIJSKI OBLICI

Obnovite vaš apartman dodajući mu detalje u obliku kvadrata, trokuta i kruga u raznim bojama.

Geometrijski oblici namještaja te uzorci na zavjesama, tepisima i zidovima daju dinamičnost, živost i energičnost interijeru.

Osobito su IN i predmeti u skandinavskom stilu, naročito ogledala koja su prepoznatljiva po svom tipičnom kružnom obliku.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here