turistička sezona

Zimsko je razdoblje, kada većina iznajmljivača nema popunjene smještajne kapacitete, najbolji period kada se trebate početi pripremati za predstojeću turističku sezonu, ili barem početi razmišljati o tome.

Nakon zimskih blagdana, odmora i snježnih radosti, vrijeme je da se svaki iznajmljivač apartmana, soba, kuća za odmor… zapita na koji se način kvalitetno pripremiti za primitak novih gostiju u predsezoni i sezoni. Kako poboljšati smještajne kapacitete, biti konkurentniji na tržištu, privući nove kvalitetne goste?

Uređivanje i obnova smještaja

Prije svega, da bi gosti bili zadovoljni vašim smještajem, potrudite se da ga uredite i prema potrebi obnovite. Naime, nakon svake turističke sezone iznajmljivači uoče da su se pojedini detalji i elementi smještaja pohabali, uprljali, oštetitili… te da je takve stvari potrebno popraviti ili zamijeniti. Bez obzira je li riječ o npr. pohabanoj posteljini, napuknutoj podnici kreveta, uprljanom madracu, zaštopanom sudoperu, oštećenim pločicama u kupaonici, neispravnom tušu i slično, svu opremu i namještaj koji imate u svojoj smještajnoj jedinici obnovite ako za to postoji opravdan razlog. Gosti vam sigurno neće ostaviti dobre ocjene i recenzije ako dođu u smještaj gdje pola stvari ne funkcionira. Danas su gosti uglavnom jako izbirljivi i zahtjevni, te vam i zbog najmanje sitnice mogu ostaviti zamjerke.

opremanje apartmana

Turistički krediti za pripremu sezone

Ako vidite da uređivanje i obnova smještaja zahtijeva neka veća novčana sredstva koja nemate na računu, možete podignuti namjenski turistički kredit kojim ćete osigurati potreban novac. Danas većina banaka privatnim iznajmljivačima nude kratkoročne i dugoročne kredite za uređenje i opremanje smještajnih objekata, ali i za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude. Ako razmišljate o izgradnji bazena, tada gotovo sigurno nećete pogriješiti jer ćete poboljšati svoju ponudu, povećati broj rezervacija te ćete moći podignuti cijene.

Turistički kredit također možete iskoristiti za proširenje, nadogradnju ili adaptaciju postojećih smještajnih kapaciteta. Iznos koji možete dobiti u svrhu turističkog kredita obično se kreće negdje do 15.000 eura.

Izrada fotografija i web-stranice

Želite da vaši apartmani budu zapaženi od strane potencijalnih gostiju koji online putem pregledavaju informacije o smještaju? Tada svakako angažirajte fotografa koji će vam napraviti kvalitetne fotografije apartmana koje će privući pažnju. Kvalitetne fotografije koje prikazuju najbolje što možete ponuditi odličan su način da se istaknete u moru sličnih oglasa i apartmana.

apartmani za iznajmljivanje

Ne želite ovisiti o komentarima koje vam gosti ostavljaju na profilima specijaliziranih servisa kao što su Booking.com i TripAdvisor? Želite se dodatno istaknuti i ostaviti dojam na goste? Tada se odlučite za izradu atraktivne web-stranice (danas već po cijeni od 3 – 4000 kn). Web-stranicu pogotovo preporučujemo onim iznajmljivačima koji imaju više smještajnih jedinica ili pak luksuzne kuće i vile za odmor.

Odabir kvalitetnog partnera za privlačenje gostiju

Ako želite da vaši smještajni kapaciteti tijekom sezone ostvare solidnu popunjenost, tada svakako odaberite kvalitetnog partnera koji će vas adekvatno promovirati i donijeti vam nove goste i rezervacije. Naravno, to možete učiniti i sami koristeći se servisima kao što je npr. Booking.com. No ako želite izbjeći minimalne rezervacije od dan-dva te nemate ni znanja ni vremena za učinkovitu komunikaciju s potencijalnim gostima, tada vam je najbolje rješenje suradnja s turističkom agencijom.

turistička agencija

Mi vam možemo preporučiti turističku agenciju Anna Tours koja svim svojim iznajmljivačima ostvaruje prosječnu godišnju popunjenost od 120 dana godišnje, uz nisku proviziju od samo 12% + PDV, te brzu isplatu u roku od par dana. Turistička agencija Anna Tours ima nekoliko specijaliziranih portala za oglašavanje smještaja iznajmljivača s kojima surađuje, od kojih je u Hrvatskoj najpopularniji www.apartmanivile.com.

 

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here