Turistička sezona 2019

Turistička sezona 2019. ostat će zapamćena po katastrofičnim prognozama, pogotovo uzevši u obzir “srpanjsku rupu”, kada je prema podacima e-Visitora ostvareno 544.150 noćenja manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Ipak, čini se da je kolovoz popravio stanje, bilježi se rast broja dolazaka gostiju, pa će drugi dio sezone na kraju ipak biti uspješniji.

Unatoč početnim kukanju i mantrama o podbačaju sezone, ne treba zaboraviti da nije problem u manjku broja gostiju, kojih će nominalno na kraju kalendarske godine vjerojatno biti čak i više nego prethodne. Problem za jedan dio iznajmljivača predstavlja činjenica kako svake godine broj smještajnih jedinica raste dvoznamenkastim postotkom, stoga sve više postaje izazov imati odličnu popunjenost.

Uglavnom, da ne bismo previše teoretizirali o uspješnosti ili neuspješnosti ovogodišnje sezone, najbolje je da pitamo same iznajmljivače da nam kroz anketu otkriju svoja iskustva i mišljenje o turističkoj sezoni 2019. godine koja će uskoro završiti.

Ako ste iznajmljivač koji se bavi iznajmljivanjem turističkog smještaja, pozivamo vas da odaberete anketni odgovor i tako pridonesete procjeni uspješnosti sezone 2019.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here