Nakon što ste odlučili postati iznajmljivač, vjerojatno ste čuli različita mišljenja te dobili razne savjete i preporuke vezane uz suradnju s turističkim agencijama. Premda većina novih iznajmljivača u početku smatra kako im nije potrebno nikakvo partnerstvo, oni iskusniji će se složiti da to ipak nije tako. Postoje brojni razlozi zašto prihvatiti agenciju kao svog partnera, a mi smo odlučili izdvojiti deset dobrih razloga zbog kojih vrijedi dati priliku onoj pravoj turističkoj agenciji.

 

 1. Kvalitetan marketing i promocija

Kada je u pitanju promocija smještajnih jedinica, agencije uistinu ulažu vrijeme i novac u kvalitetnu prezentaciju i reklamu na raznim platformama – od web stranica preko kataloških oglašavanja, društvenih medija do brojnih sajmova. Osim oglašavanja na hrvatskom jeziku, turističke agencije pobrinut će se i za uspješnu promociju na ostalim jezicima čime će privući i domaće i strane goste.

Izaberete li dobru turističku agenciju za svog partnera, tada ćete sebe lišiti stresa oko kompletnog oglašavanja te korespondencije s gostima.

Preporučujemo: Što kao iznajmljivač morate imati kako vas ne bi kaznila inspekcija?
Preporučujemo: 10 odličnih savjeta za uređenje apartmana
Preporučujemo: Internet u apartmanima

 1. Do veće popunjenosti uz nisku proviziju

Premda mnogi novi iznajmljivači u početku “bježe” od turističkih agencija iz straha od visokih provizija, valja napomenuti kako bezobrazno visoke provizije od 40-50% nisu slučaj kod svake agencije.

Uspješna te pouzdana turistička agencija ponudit će vam suradnju sa znatno nižim provizijama, a konačni rezultat bit će veći broj gostiju u vašem smještaju. Stavite sve na papir, zbrojite, oduzmite, pa sami procijenite isplati li se. Pomislite li da je skupo izdvojiti određeni postotak za agenciju, ne zaboravite da biste taj novac svakako morali uložiti u samostalnu promociju koju bi ovdje za vas obavili stručnjaci.

villas in croatia

 

 1. Temeljita analiza tržišta i praćenje trendova

Iako mnogi misle kako turističke agencije uglavnom rade samo za vrijeme ljetnih mjeseci, situacija je ipak malo drugačija. Tijekom cijele godine profesionalni timovi turističkih agencija vrijedno rade, prate stanje cijena, smještajnih jedinica i trendova na tržištu kako bi vaš apartman zadržao primjerenu cijenu te, po potrebi, ostvario veću atraktivnost i posjećenost.

 

 1. Gostima na raspolaganju 0-24

Vjerujemo kako nijednom iznajmljivaču nije u interesu da cijeli dan mora biti “attento” u slučaju da nekom gostu nešto zatreba. Upravo iz tog razloga, itekako vrijedi surađivati s turističkom agencijom. Osoblje turističke agencije gostima nudi stalnu podršku te im je na usluzi 24 sata dnevno. Sve zahtjeve, želje te eventualne poteškoće agencija će riješiti s gostom, a vi ćete moći bezbrižno uživati i ne gubiti svoje dragocjeno vrijeme.

 

 1. Stručnost i ažurnost

Agencije automatski zaprimaju obavijesti o rezervacijama putem maila ili čak SMS-a što omogućuje brzu reakciju djelatnika i odgovaranje na upite gostiju. Gosti ne vole čekati, a brz, ljubazan i profesionalan odgovor zasigurno će ostaviti dobar prvi dojam.

Također, agencije imaju i jednostavan pristup svim informacijama o smještaju kao i statistikama koje pokazuju broj prošlih, potvrđenih, otkazanih i budućih rezervacija što vam omogućuje točan i jasan uvid u napredak i popunjenost smještaja u određenim vremenskim razdobljima.

trendovi u turizmu

 

 1. Gosti više vjeruju agencijama

Imajte na umu da većina gostiju preferira rezerviranje smještaja putem agencije prvenstveno radi vlastite sigurnosti. Gost ne zna tko je s druge strane kao ni kakav će ga smještaj dočekati te se iz tog razloga često javlja sumnja i nepovjerenje. Naravno, s druge strane može biti najpošteniji iznajmljivač s najboljim namjerama, ali potencijalni gost to ne zna. Upravo radi straha od smještaja koji neće biti ni nalik onom na fotografiji ili pak iz nekih drugih sigurnosnih razloga, gosti često biraju agencije koje garantiraju ispravnost podataka te nude točno ono što je dogovoreno jer, u suprotnom, gost može zatražiti povrat novca.

 

 1. Od fotografiranja do čišćenja smještaja

Turističke agencije za svoje partnere u ponudi imaju razne usluge kako bi iznajmljivačima maksimalno olakšali proces iznajmljivanja. Ovisno o vašim željama, agencija može organizirati fotografiranje vašeg smještaja te se pobrinuti za najkvalitetniji opis, kako na hrvatskom, tako i na svim ostalim stranim jezicima.

Osim fotografiranja, s agencijom možete dogovoriti i čišćenje te redovito održavanje apartmana, okućnice i bazena.

 

 1. Manje brige oko brojki i računa

Kada kažemo da turistička agencija preuzima na sebe kompletnu brigu oko iznajmljivanja, to zaista i mislimo. Od onog prvog upita gosta, preko dočeka gostiju pa sve do rješavanja financijskog dijela obavljaju stručni i educirani djelatnici agencije. Naravno, prije svega toga uspostavlja se dogovor s iznajmljivačem i postavljaju se uvjeti na obostrano zadovoljstvo nakon čega agencija stječe pravo vršenja naplate za vaš smještaj. Nećete morati gubiti živce sjedeći za kalkulatorom i misliti se jeste li uspješno riješili sve račune. Taj dio posla prepustite agenciji i mirno spavajte.

besplatno oglašavanje apartmana

 

 1. Veća sigurnost za iznajmljivače

Turističke agencije su tu i da zaštite iznajmljivače. Kada je riječ o štetama i nezgodama, ovisno o dogovoru s određenom agencijom, postoje dvije opcije:

 1. da u slučaju manjih šteta agencija refundira troškove kako biste vi izbjegli neugodnosti s gostom
 2. da se vlasnik osigura tražeći unaprijed depozit (ovaj način se uglavnom primjenjuje samo kod primanja većih skupina mladih, učenika ili studenata)

 

 1. Bolja rangiranost u tražilicama

Agencije često iznajmljivačima nude i subdomenu, odnosno vlastitu web stranicu unutar turističkog portala. Na taj način iznajmljivač ima pristup stranici te promjeni podataka, cijena, fotografija kao i mogućnost dijeljenja stranice na društvenim mrežama.

Tada svaka smještajna jedinica ima po dvije stranice na svakoj jezičnoj verziji čime postiže bolju rangiranost u tražilicama.

 

Jedna od agencija koja nudi tu uslugu je turistička agencija Anna Tours – domaća, provjerena i kvalitetna agencija koja posluje već 20 godina, a u svojoj ponudi ima apsolutno sve što jednom iznajmljivaču treba.

Prepustite posao u ruke stručnjacima koji za uslugu dovođenja gostiju, korespondenciju i komunikaciju s gostima, organizaciju čišćenja, punjenja smještajnih kapaciteta i brojnih ostalih pogodnosti uzimaju nisku proviziju. Izaberite pouzdanog i kvalitetnog partnera, obratite se turističkoj agenciji Anna Tours!

Anna Tours d.o.o.
Primorska  cesta b.b. (hotel Jadran)
51512 Njivice
tel.  051 / 846 – 165
mob. 091 / 280 – 6981 (odgovorna osoba g. Ivan Perić)
e-mail: info@annatours.hr ili iznajmljivaci.hr@gmail.com

 

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here