real estate croatia

Svi privatni iznajmljivači znaju da iznajmljivanje apartmana nipošto nije lak i jednostavan posao. Kada iznajmljujete apartmane, suočavate se s mnogim izazovima kao što su kako privući kvalitetne goste, kako održati kvalitetu i cijenu smještaja, kako učiniti goste zadovoljnima, kako poštivati sve zakonske propise i uredbe itd. U tu svrhu donosimo vam 3 važna savjeta koji će vam omogućiti da postanete uspješni u iznajmljivanju apartmana, tj. smještaja u turizmu – što znači apartmane pune gostiju koji će vam se rado vraćati i preporučiti vas drugima.

1. Budite konkurentni i pratite trendove

iznajmljivanje apartmanaApartmana i smještaja za iznajmljivanje na našem je tržištu sve više i više. To znači da dolazi do povećane ponude, a s njome pada i cijena. Osim toga, konkurencija je sve zahtjevnija te vlasnici apartmana i kuća za odmor sve više ulažu u kvalitetu smještaja, obnavljaju ih, stilski uređuju, grade bazene i slično. U skladu s time i vi trebate razmišljati o tome kako biti konkurentni.

To možete postići na dva načina: tako da smanjite cijene ako su nerealno visoke te da dio zarade od iznajmljivanja uvijek uložite u obnovu i poboljšanje svog smještaja. Samo ćete tako ostati dugoročno konkurentni.

Osim toga vrlo je važno i pratiti trendove na tržištu iznajmljivanja turističkog smještaja. Tako npr. možete pogledati ponude uspješnih iznajmljivača u vašem mjestu i vidjeti što sve oni uključuju u svoju ponudu te kakve su im recenzije. Tada možete i vi primijeniti neke od njihovih usluga i metoda kako biste poboljšali svoju kvalitetu.

“Dio zarade od iznajmljivanjA uvijek uložite u obnovu i poboljšanje svog smještaja”

2. Vodite računa o zadovoljstvu gostiju

Zadovoljan gost u vašim apartmanima preporučit će vas drugima te vam dovesti nove goste, ostavit će vam dobru recenziju i ocjenu, a možda vam i dati ekstra novac kao svojevrsnu napojnicu i nagradu jer je bio zadovoljan uslugom. Zbog toga uvijek vodite računa o tome da učinite sve što je u vašoj moći kako bi gosti u vašim apartmanima bili zadovoljni. Nemojte oklijevati učiniti im (ako treba i besplatno) neku sitnu uslugu: prebaciti ih do aerodroma, odvesti ih na plažu, pokazati im mjesne znamenitosti, restorane i slično.

iznajmljivanje soba

Također, vrlo je, naravno, važna i besprijekorna čistoća apartmana i sobe koje iznajmljujete. Nemojte biti površni i nemarni u sređivanju i čišćenju apartmana. Učinite sve da se gosti u vašim apartmanima osjećaju zadovoljno, sretno i dobrodošlo. Ne kaže se uzalud da svaki domaćin privuče goste kakve zaslužuje.

3. Poslujte legalno

Ako želite biti uspješan iznajmljivač apartmana, to neće postići ako apartmane iznajmljujete “na crno”. Kazne za ilegalno iznajmljivanje apartmana višestruko su veće od potencijalne dobiti. Za vas smo pripremili vodič kako u 5 koraka pribaviti svu potrebnu dokumentaciju te postati registrirani iznajmljivač apartmana.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here