PODIJELI
iznajmljivanje apartmana preko agencije

Iznajmljivanje apartmana preko agencije najbrži je način za iznajmljivače apartmana i drugih smještajnih jedinica da dođu do većeg broja potencijalnih gostiju i popune svoje smještajne kapacitete. Turistička agencija služi kao posrednik između iznajmljivača i gosta te, ovisno o uslugama koje nudi, gostima može napraviti cijeli plan putovanja i pripadajućih turističkih sadržaja (izleti, najam automobila, najam broda…) ili ih pak samo dovesti na željeno odredište. Sve, naravno, ovisi o željama i platežnim mogućnostima zainteresiranih gostiju.

Kvalitetne turističke agencije koje su već niz godina na tržištu obično imaju svoje specijalizirane portale putem kojih oglašavaju ponude iznajmljivača apartmana s kojima imaju dogovorenu suradnju te nude smještaj domaćim i stranim gostima.

“Prednosti iznajmljivanja apartmana preko agencija su brojne, a dolje ćemo navesti samo neke.”

iznajmljivanje apartmana preko agencije
Apartmani se najbrže iznajme preko turističke agencije

 

Prednosti iznajmljivanja preko agencije

Prije svega, kad kao iznajmljivač dogovorite suradnju s agencijom i prepustite joj posao oglašavanja i privlačenja gostiju, tada ste se riješili mnogih briga, poslova, dopisivanja, pregovaranja, razgovora i slično. Agencija na sebe preuzima vođenje kompletne korespondencije s gostima: od upita, plaćanja, isplata, rješavanje problema… Ako je dakle riječ o kvalitetnoj agenciji, onda tu rade stručno educirani djelatnici koji poznaju strane jezike i neprestano usavršavaju svoje znanje kroz razne godišnje seminare, stručne skupove, radionice… Takvi će djelatnici znatno bolje dogovoriti dolazak gostiju, uvjete i termine njihovog boravka u vašem prostoru, nego što biste vi sami, ma kako bili optimistični i susretljivi. Profesionalci uvijek kvalitetnije odrade posao za koji su školovani jer to im je naprosto struka te imaju više iskustva.

Na usluzi gostima 0-24

iznajmljivanje apartmanaOsim toga osoblje turističke agencije na usluzi je gostima i klijentima 0-24, što znači da će vama ostati puno slobodnog vremena kojeg biste inače potrošili na komunikaciju s njima, a kojeg možete kvalitetno iskoristiti za uređenje i/ili čišćenje apartmana, ili naprosto za vaše slobodne aktivnosti po želji.

Turistička agencija će vam privući najkvalitetnije goste, tj. one koji vole urednost, sigurnost i red. Naime, gosti koji svoj smještaj rezerviraju preko agencije sigurni su da im agencija garantira točnost podataka te im nudi provjeren smještaj. To je najsigurniji put do zadovoljnog i „normalnog“ gosta koji će vam se, bude li zadovoljan smještajem, vjerojatno opet vratiti ili vas preporučiti drugima. Suradnjom s turističkom agencijom imate veće šanse za izbjeći neuredne i konfliktne goste, kao i one sklone avanturizmu, a koji vama kao iznajmljivaču mogu stvoriti neugodna iznenađenja i iskustva. Iznajmljivanje apartmana preko agencije može vam uštedjeti živce, novac i vrijeme.

Maksimalna popunjenost apartmana putem provizije

Kada kao iznajmljivač surađujete s turističkom agencijom i odlučite se za iznajmljivanje apartmana preko agencije, tada postoji nekoliko vrsta ugovora o suradnji koje možete realizirati (na upit, ekskluzivno zastupanje, „puno za prazno“). Također, možete odabrati opciju da agencija uzme proviziju na vaše cijene (otprilike 13%) ili da se agencija naprosto nadogradi na vaše cijene kao iznajmljivača.

“Preporuka je da agenciji odobrite proviziju kako bi vaše krajnje cijene bile što konkurentnije”

Omogućavanjem provizije agenciji zapravo postižete to da bez ikakvog direktnog ulaganja u marketing, online oglase, komunikaciju s gostima i slično, dobijete kvalitetne goste i popunite svoje apartmane. U slučaju da vam suradnja s agencijom ne donese željene goste (iako je to iznimno rijetko), opet nećete ništa izgubiti jer praktički ništa niste ni platili. Stoga je oglašavanje apartmana preko agencije najbrži i najbezbolniji put do gostiju za one koji ne vole riskirati s potencijalno skupim online oglasima te ne žele trošiti svoje vrijeme.

4 komentara

  1. Puno za prazno znaci da dobivas fiksni iznos od agencije buz obzira doveli oni goste u apartman ili ne i bez obzira koliko oni to gostima naplatili.

  2. Ja Vas lijepo molim komu se mogu obratiti za iznajmljivanje puno za prazno .Imam dva studio apartmana pa bi voljela da tako iznajmljujem. Nadam se da cu dobiti pomoć i Vas odgovor.

Napišite komentar