najbolje plaže

Naše Jadransko more odlikuje se čistoćom i bistrinom, te brojnim prekrasnim otocima i uvalama gdje su smještene brojne kamene, šljunčane ili pješčane plaže. U zadnje se vrijeme velik broj plaža u Hrvatskoj, pa tako i u Dalmaciji, počeo uređivati i održavati, pogotovo one koje se nalaze blizu naseljenih mjesta te uz hotelske komplekse, što dodatno pridonosi njihovoj atraktivnosti.

Za dalmatinske plaže karakteristična je borovina koja vam može pružiti miris i hlad koji će vas zaštiti od vrelog sunca kad izađete iz bistrog mora. Kraj nekih plaža nalaze se i kafići koji gostima omogućuju predah uz osvježavajuća pića i koktele, modernu glazbu te ples i atrakcije za mlade.

U Dalmaciji se može naići zaista velik broj prekrasnih plaža – od onih koje svakodnevno vrve turistima do onih neotkrivenih i udaljenih, do kojih mogu doći tek malobrojni. Mi ćemo vam izdvojiti najbolje plaže dalmatinskih otoka koje svakako morate vidjeti!

Zlatni rat, otok Brač

Zlatni rat je simbol cijelog hrvatskog turizma te zasigurno najpoznatija plaža nas Jadranu. Ova je plaža smještena južnoj obali otoka Brača, tj. na Bolu. Plažu oblikuje šljunčani rt koji je dug oko kilometar, a kojeg oplakuje kristalno čisto i prozirno more. Plaža je poznata i po tome što se njen oblik mijenja ovisno o vjetru koji puše.

Plaža je u obliku trokuta te je s dvije strane okružena morem, a s kopnene strane nalazi se prekrasna borova šumica u kojoj je smješten čitav niz ugostiteljskih i uslužnih objekata s izvrsnom ponudom.

“ZLATNI RAT JE ZASIGURNO NAJPOZNATIJA PLAŽA NA JADRANU!”

Nanese li vas put na otok Brač, ili svojim gostima želite preporučiti predivnu plažu, Zlatni rat je pravi izbor koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

najbolje plaže

 

Kava, otok Čiovo

Plaža Kava prekrasna je plaža koja se nalazi na istočnoj strani otoka Čiova, nedaleko od mjesta Slatine. S nje puca spektakularan pogled prema moru na Kaštelanski zaljev i splitsko brdo Marjan.

najbolje plaže

Svoje posjetitelje oduševljava netaknutom prirodom borove šume i kristalno čistim, ponekad tirkiznim morem zbog kojeg ćete imati osjećaj da se nalazite na nekom od karipskih otoka. U njenu uvalu često dolaze manje jahte i jedrilice.

Uz plažu se nalazi mali restoran gdje možete popiti piće i pojesti topli obrok. Plaža Kava udaljena je oko 12 km od Trogira te se do nje može doći i automobilom, no pristupni put nije asfaltiran. Po mnogima spada među najbolje plaže na našoj obali.

 

Sakarun, Dugi otok

Sakarun je jedna do najpoznatijih plaža Zadarske županije te se nalazi na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka. Odlikuje se bijelim pijeskom i čistim morem te predivnom borovom šumom. Duga je nešto malo manje od kilometra, a  zbog svoje plitkoće pogodna je za sve, pa čak i za malu djecu. Uz plažu se nalaze dva ugostiteljska objekta gdje možete kupiti osvježajuće piće i lagani obrok.

najbolje plaže

Sakarun slovi kao jedna od najljepših divljih plaža na Jadranu te je obožavaju nautičari koji u širokoj uvali imaju osiguran plutajući vez. Dolazak od kopna moguć je trajektom iz Zadra preko Božave (10 km), ili pak brodom ili katamaranom preko Sali (40 km).

Plaža Šunj, otok Lopud

Šunj je pješčana plaža koje sa nalazi na južnoj strani romantičnog otoka Lopuda, smještenome nedaleko od Dubrovnika. Duga je oko jedan kilometar. Vrlo je plitka te se mora hodati i više od 100 metara kako bi se zaplivalo. Upravo je zbog toga popularna među obiteljima s malom djecom. plaže u Hrvatskoj

Inače na otoku Lopudu nema automobila te je riječ o vrlo ugodnom i mirnom mjestu. Kraj plaže Šunj nalazi se park šuma koju možete obići pješačkim stazama i uživati u njenoj ljepoti. Na plaži se nalaze i dva restorana, te postoji mogućnost iznajmljivanja sunocbrana i ležaljki. Do plaže možete doći brodom iz Dubrovnika.

 

Porat, otok Biševo

Plaža Porat je pješčana plaža na otoku Biševu (kraj Visa) te se nalazi na jugozapadnom dijelu tog malog i udaljenog otoka. Do Biševa se može doći brodskom linijom od Komiže (5 km udaljenosti), a otok je inače poznat pod Modroj špilji koju dolaze vidjeti turisti iz cijele Hrvatske i svijeta. Zanimljivo je da otok ima samo 19 stalnih stanovnika.

najbolje plaže u Hrvatskoj

Plaža Porat je pravi dragulj tirkiznog i kristalno čistog mora u kojem je plivanje pravi užitak. Zaklonjena je od jakih vjetrova te je natkrivena borovom šumom. Na plaži se nalazi bar te dva riblja restorana u kojima možete uživati u hrani i čuvenom vrhunskom vinu plavac.

Ovu je plažu svojedobno ugledni irski magazin The Irish Times u svojoj reportaži svrstao među sedam najljepših plaža na svijetu!

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here