najposjećenije turističke destinacije na svijetu slika

Turizam je u porastu ne samo u Hrvatskoj, nego i na globalnoj razini. Bez obzira na turistički pad u nekim zemljama zbog straha od terorizma, turizam prema podacima Svjetske turističke organizacije godišnje raste po stopi od 6%. U skladu s tim predstavljamo vam najposjećenije turističke destinacije koje svake godine posjete milijuni turista iz cijeloga svijeta!

1. Bangkok

Bangkok drži slavno prvo mjesto kad su pitanju najposjećenije turističke destinacije. Glavni glad Tajlanda turiste privlači egzotičnom azijskom kulturom i šarolikošću prizora, okusa i mirisa. Stoga nije ni čudo da u ovaj grad svake godine dođe oko 22 milijuna turista (za usporedbu, tijekom 2016. godine u cijeloj Hrvatskoj bilo je ukupno nešto malo manje od 16 milijuna turista).

turističke destinacije slika

2. London

U glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva svake godine stigne približno 20 milijuna turista. Brojni muzeji, galerije i restorani su ono čime London najviše mami posjetitelje. Najpoznatije znamenitosti su Big Ben, Tower Bridge, London Eye, Buckinghamska palača…

turističke destinacije

3. Pariz

U Grad svjetla i ljubavi svake godine dođe oko 15 milijuna turista. Prijašnjih godina ta je brojka bila i veća, no opala je zbog straha od terorizma. Simbol grada je nadaleko poznati Eiffelov toranj koji se uzdiže na 300 m visine. Treba li uopće spominjati nadaleko poznate muzeje i umjetničke galerije koje ljubomorno čuvaju najveća svjetska umjetnička blaga

4. Dubai

Ovaj dinamičan grad u pustinji može se pohvaliti spektakularnim neboderima, velikim bogatstvom, brojnim shopping centrima, kao i sve većim utjecajem u svijetu mode i umjetnosti. Godišnje ga posjeti oko 15 milijuna gostiju. Ako imate viška novca s kojim ne znate što bi, otiđite u Dubai; tamo ćete zasigurno naći nešto zanimljivo i neobično za kupiti.

najposjećenije turističke destinacije

5. New York

Neki za nj kažu da je riječ o najuzbudljivijem gradu na svijetu. Prijestolnica svjetskog kapitala, s gotovo bezbrojnim restoranima, barovima, muzejima, galerijama… Wall Street, Times Square, Manhattan, Brooklyn, Staten Island… Nekad je njegov Kip Slobode pozdravljao siromašne i razočarane imigrante, a danas pozdravlja oko 13 milijuna turista godišnje. New York je gotovo legendarni grad koji se spominje u brojnim filmovima, knjigama, pjesmama… Ne čudi da spada među najposjećenije turističke destinacije na svijetu.

Putovanje u New York

6. Singapur

Grad-država na jugu Malajskog poluotoka koji je prepun globalnih utjecaja i prožimajućih kultura. Od Britanaca koji su ga utemeljili do Kineza, Indijaca i Arapa koji su ga izgradili i naselili. Pun je futurističkih nebodera, trgovačkih centara i zabavnih parkova. I 12 milijuna turista godišnje.

7. Kuala Lumpur

Glavni grad Malezije posjeti oko 11 milijuna turista. Relativno je jeftin, s brojnim budget hotelima. Vrlo je živopisan i dinamičan. Najprepoznatljivi je po PETRONAS neboderima koji su do 2004. g. bile najviše građevine na svijetu.

8. Tokio

U prijestolnicu Japana godišnje dođe oko 11 milijuna posjetitelja. To je grad pun ljudi (jedan je od najgušće naseljenih gradova svijeta), neonskih reklama, futurističkih vlakova, napredne tehnologije i modernog stila života. S druge strane tu su drevni hramovi, stare drvene kuće, tradicijski dućani, zeleni parkovi, carska palača… U središtu Tokija nalazi se Skytree toranj koji je visok 634 metra te podsjeća na veliku raketu.

najposjećenije destinacije

9. Seul

Glavni grad Južne Koreje je blještav grad prepun moderne tehnologije, urbane kulture i korejske pop glazbe. Prijestolnica Samsung i LG brenda, Seul vrvi stranim turistima kojih tu ima oko 10 milijuna.

10. Hong Kong

Ovaj kineski grad jedan je od najfascinantnijih i najsigurnijih urbanih svjetskih centara. Svjetsko bankarsko i financijsko središte, iznimno je skup te su nekretnine u njemu među najskupljima na svijetu. No to ne sprječava turiste da uživaju u njegovoj vibrantnoj raskoši – godišnje ih u Hong Kong dođe oko 8 milijuna.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here