plovidba Jadranskim morem

Bez obzira gdje se nalaze apartmani ili kuća za odmor koje iznajmljujete gostima, oni vas vrlo vjerojatno često pitaju što se u Hrvatskoj isplati posjetiti. Koje lokacije vidjeti, koje znamenitosti obići, gdje ići, što isprobati? Gosti koji dođu u Hrvatsku iz, primjerice, Njemačke, Engleske, SAD-a ili Češke svakako žele doživjeti i vidjeti što više toga zanimljivog. Naravno, uvijek ima onih koje zanima samo plaža, more, kupanje. Ili onih kojima se naprosto ne da istraživati zanimljivosti.

PREPORUČUJEMO: Najbolje otočne plaže u Dalmaciji
PREPORUČUJEMO: Otok Krk, atraktivna turistička destinacija u srcu Kvarnera
PREPORUČUJEMO: Pula – antički dragulj koji morate vidjeti

Ipak, postoji i dobar dio onih gostiju kojima nije teško odvesti se negdje automobilom ili trajektom kako bi uživali u ljepotama i atrakcijama Hrvatske. Zato vam donosimo popis 10 stvari koje možete preporučiti svojim gostima da naprave, a koje će ih zacijelo oduševiti.

Posjet dubrovačkim zidinama

Da, ovo je već klasika. Neki će reći da je već pomalo i dosadilo spominjati Dubrovnik. Možda nama koji ovdje živimo, ali ne i strancima koji prvi put dolaze u Hrvatsku. Jer dubrovačke zidine i cijeli Dubrovnik sa svojom jedinstvenom prošlošću bez daha ostavljaju sve posjetitelje. Dodajte tome i snimanje “Game of Thrones” te “Star Wars” te imate apsolutnog pobjednika među lokacijama koje svi strani gosti trebaju posjetiti!

Pijenje kave u carskoj palači

Teško da ćete igdje drugdje u svijetu naći mjesto gdje će vam konobar poslužiti kavu ili čašu vina na stepenicama rimske carske palače iz 4. stoljeća. A upravo to imate u Splitu, u kavani Lvxor.

Plovidba Jadranskim morem

Bez obzira hoće li se odlučiti za kratki višesatni izlet brodom ili će unajmiti jahtu na više dana, vaše će goste plovidba Jadranom sigurno oduševiti. Naša je obala jedna od najrazvedenijih na svijetu, s više od 1000 otoka, a čistoću i ljepotu mora ne moramo ni spominjati.

Posjet Nacionalnom parku Krka

U sjeni razvikanih “Plitvica” nekako je ostao dragulj hrvatske kulturno-prirodne baštine: Nacionalni park Plitvice. Sasvim nepravedno, jer osim što se može uživati u netaknutim prirodnim ljepotama i slapovima, ovdje se može vidjeti i stari rimski logor i naselje (Burnum), ali i najstarija hidroelektrana na svijetu.

Posjet Pulskoj Areni

Pulska Arena je najveći i najbolje sačuvan spomenik antičke arhitekture u Hrvatskoj. To je rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja iz vremena staroga Rima. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima u cijelome svijetu, što je i više nego dovoljan razlog da je vaši gosti posjete.

Posjet muzeju Fausta Vrančića 

Na otoku Prviću pokraj Šibenika nalazi se fantastično osimišljen muzej u čast Fausta Vrančića. Vrančić je bio cool guy iz 16. stoljeća koji je izumio padobran te razne mehaničke naprave i uređaje. Bio je jedan od najvećih svjetskih genijalaca iz razdoblja renenanse. Sve se to može vidjeti i doživjeti u Memorijalnom centru Faust Vrančić, na predivnom otoku Prviću!

Obilazak Zagreba

Doći u Hrvatsku, a ne vidjeti Zagreb? Vaši će gosti svakako željeti vidjeti glavni grad Hrvatske u koji svake godine dolazi sve više turista. Od Botaničkog vrta do Kule Lotršćak, od šetnje Sljemenom do ispijanja kavice na Jarunskom jezeru, od Zrinjevca do crkve sv. Marka, u Zagrebu se svakako ima mnogo toga za vidjeti i doživjeti.

Ručak u konobi

Crni rižot od sipe, pašticada ili lignja ispod peke samo su neke autohtone delicije koje mogu oduševiti vaše goste. Preporučite im neku tradicionalnu konobu ili restoran gdje se nude kvalitetna jela.

Posjet muzeju neandertalaca

Muzej krapinskih neandertalaca još je jedno mjesto koje oduševljava turiste u Hrvatskoj, pogotovo obitelji s djecom. Ovaj odlično koncipirani muzej smješten je nedaleko svjetski poznatog nalazišta krapinskih neandertalaca „Hušnjakovo“ s kojim čini jedinstvenu cjelinu za obilazak. Svojim izgledom evocira stanište pračovjeka – poluspilju, a u njemu se nalaze zaista zanimljivi i vrijedni eksponati.

muzej neandertalaca

Vožnja biciklom ili skuterom

Predivna obala, pitoreskna priroda, srdačni ljudi, obnovljene ceste… sve su to razlozi da vaši gosti unajme skuter ili bicikl te da samostalno istraže zanimljiva mjesta gdje mogu vidjeti i doživjeti nešto novo i njima nesvakidašnje.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here