fotografije apartmana

Mnogima je san imati vlastiti apartman ili kuću na moru, pogotovo poslovnim ljudima koji se tijekom ljetnih mjeseci žele odmoriti od brojnih sastanaka, obveza i pretrpanog rasporeda. Oni naprosto žele napustiti gužve i užurbanost grada te pobjeći negdje u jadransku idilu, gdje će se uz sunce, šum mora i mrmor valova opustiti i uživati.

Iako se, naravno, uvijek može iznajmiti apartmanski ili hotelski smještaj na tjedan ili dva, kupnja apartmana ili kuće za odmor za mnoge je privlačnija opcija od iznajmljivanja tuđeg smještaja. Osim toga, to je i stvar prestiža, ali i odlična investicija koja se dugoročno itekako može isplatiti.

fotografiranje apartmana
autor fotografije: Miro Svetec

Imajući u vidu sve izraženiji rast turizma u Hrvatskoj, možemo reći da se apartman ili kuća na moru danas može kupiti s realno očekivanim povratom investicije. Odnosno, dugoročno gledajući, možete imati vlastiti apartman potpuno besplatno!

Ipak, činjenica je da velik broj potencijalnih investitora niti ne pomišlja na povrat investicije. Razlog tome je što dosta kupaca misli da je iznajmljivanje vezano za brigu oko dočeka gostiju, čišćenje apartmana, pranje ručnika i posteljine, vođenje kalendara zauzetosti, korespondencije s gostima, koordinacije čistačica itd. Za sve te brige i obveze postoji jedno jako jednostavno i učinkovito rješenje – partnerstvo s turističkom agencijom!

Kupnja nekretnine na moru uz povrat uloženog

Iskustvo turističke agencije AnnaTours, koja na tržištu djeluje već više od 20 godina, pokazalo je da je potencijalnom klijentu puno lakše prodati nekretninu s formulom povrata investicije kroz iznajmljivanje turistima u ljetnim mjesecima.

kupnja apartmana slikaTo dakako ne znači da novi vlasnik tijekom sezone uopće ne može boraviti u svom drugom domu, nego je to stvar dogovora s agencijom koja će preuzeti kompletnu brigu oko iznajmljivanja. Dovoljno je da vlasnik unaprijed odredi termine u kojima sam s obitelji želi provesti vrijeme na moru. Ostatak vremena se kupljeni apartman ili primjerice vila s bazenom iznajmljuju turistima.

Najbolje od svega je to što turistička agencija preuzima kompletnu brigu oko gostiju: od oglašavanja smještajnog objekta, korespondencije s gostima, organizacije i koordinacije čišćenja i pranja posteljine pa sve do isplate iznajmljivača. Ovu formulu zapravo možemo definirati ključ u ruke, budući da kupac nekretnine zaista ne mora brinuti oko ničega što je vezano za iznajmljivanje.

Povrat investicije u prosjeku za 12 godina

Ako se odlučite na kupnju apartmana ili kuće na moru, rok povrata investicije ovisi o mnogobrojnim faktorima kao što su cijena smještajne jedinice, godina izgradnje, opremljenost, izgled, pozicija, pogled na more i sl.

prodaja apartmanaProsjek povrata investicije za kvalitetan apartman ili vilu sa bazenom iznosi oko 8% godišnje, što znači da se uloženi kapital povrati u cijelosti za oko 12 godina. Nakon toga smještajni objekt koji je vašem vlasništvu i dalje, naravno, možete iznajmljivati tako da dugoročno ne samo što možete zapravo besplatno steći nekretninu na moru, nego čak i dobro zaraditi! U svemu tome kao što smo rekli ključnu partnersku ulogu ima kvalitetna turistička agencija.

Naime, poznato je da banke u Hrvatskoj teško odobravaju kredite i da ih sve manje zanimaju nekretnine kao jamstvo za hipotekarne kredite. Uz kvalitetan poslovni plan i garanciju agencije, koja se obvezuje puniti smještajne objekte i time iz godine u godinu osiguravati povrat sredstava, puno se jednostavnije dolazi do stambenog kredita za atraktivan apartman ili kuću za odmor na moru, koju banka uzima pod hipoteku.

Rast turizma i turističkih usluga

Turizam u Hrvatskoj već duži niz godina bilježi stalan rast. Gostiju je sve više, zračne luke obaraju sve rekorde dolazaka zrakoplova i putnika, stoga i ne čudi da je i sve više iznajmljivača privatnoga smještaja koji iznajmljuju doslovno svaki prostor koji imaju. Svaka nekretnina na obali danas može postati “zlatna koka” koja će vam za vrijeme sezone, pa i duže, donijeti siguran priljev novca od iznajmljivanja. Kupnja apartmana danas je zacijelo jedna od najboljih i najsigurnijih investicija.

kupnja apartmana na moru

Što se tiče konkretnih brojki, samo ove godine očekuje se čak 800 milijuna eura novih ulaganja u turizam u Hrvatskoj… Prošle je godine turizam u Hrvatskoj ostvario rekordnih 90 milijuna noćenja te čak 9,5 milijardi eura prihoda, a prognoze za ovu godinu su još više. Zašto ne biste i vi uzeli dio turističkog kolača te uložili u apartman ili kuću na moru koji će vam se dugoročno sami isplatiti?

Razmišljate o kupnji nekretnine na moru s planom povrata investicije? Javite nam se na e-mail info@annatours.hr te ćemo Vam pružiti podršku i stručno savjetovanje!  

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here