savjeti za ljeto

Želite provesti nezaboravno ljeto te se ugodno odmoriti, opustiti i zabaviti, u društvu s prijateljima ili obitelji? Donosimo vam TOP 10 savjeta za uživanje u ljetu i ljetnim radostima…

1. Zaboravite na posao

Ako zaista mislite uživati u ljetu, godišnjem odmoru i ljetnim radostima, tada trebate zaboraviti na posao. Nemojte dozvoliti da vas šef zivka na mobitel ili da svugdje sa sobom vučete poslovni laptop. Uostalom, ako se preko ljeta kvalitetno odmorite, imat ćete puno više elana za kvalitetan rad jednom kad se vratite na posao.


iznajmljivanje apartmana

2. Obnovite garderobu

Nemojte propustiti kupiti novu ljetnu odjeću u kojoj ćete zablistati. Bilo da se radi o ležernoj odjeći za ljetne šetnje ili o odjeći za plažu, kostimima ili kupaćim gaćama, obnovite svoju ljetnu garderobu. Kupnjom novih stvari osvježit ćete se i imati bolji doživljaj sezone. Pogotovo su sunčane naočale važan detalj koji će vas stilski obnoviti i donijeti vam promjenu.

3. Prihvatite svoje tijelo

Ako imaš višak kilograma, tada je odlična stvar smršaviti, barem iz zdravstvenih razloga. No svejedno, ako i ne uspijevate otopiti prekomjeran broj kilograma, nemojte se osjećati frustrirano. Prihvatite svoje tijelo takvo kakvo jest. Višak ili manjak kilograma nije toliko važan – najbitnije je kako se vi odaberete osjećati iznutra. U skladu s tim doživljavat će vas i okolina, odnosno ljudi oko vas.

top 10 savjeta za ljeto

4. Redovito odlazite na plažu

Mnogi ljeto potroše na ljenčarenje. Čak i oni koji žive blizu mora, zanemare plažu i kupanje, te često ljetne dane godišnjeg odmora potroše u čistom izležavanju u stanu ili kući. Nemojte da vas lijenost spriječi da odete na plažu kako biste se kupali. Kupanje u moru (ili rijeci, jezeru…) obnovit će vam i tijelo i duh.

5. Naučite nešto novo 

Ljetni odmor ne bi trebao biti pasivan. Iskoristite ljeto da naučite nešto novo. Možete npr. upisati tečaj učenja stranog jezika, tečaj programiranja, naučiti slikati… Na web-stranici Udemy.com imate velik broj jako korisnih i vrlo kvalitetnih tečajeva (preko 45.000!) iz svih sfera znanosti i umjetnosti, od reikija preko fotografiranja do učenja jezika, s početnom cijenom već od 15 eura. Ako pak ne želite učiti, barem pročitajte neku knjigu koja će vam potaknuti moždane vijuge i donijeti nove informacije i spoznaje.

6. Otiđite na putovanje

Zašto biste cijeli svoj životni vijek proveli na samo jednom mjestu? Sedmodnevno putovanje u inozemstvo danas je povoljnije nego 2 dana u prosječnom jadranskom hotelu. Odlazak iz Zagreba u, primjerice, Komižu s troje djece i automobilom može vas koštati više nego putovanje avionom u Miami. Pogledajte ponude turističkih agencija – iznenadit ćete se koliko su danas cijene putovanja u inozemstvo povoljne. Putovanjem u druge zemlje otkrivate nove vidike i upoznajete se s novim kulturama i načinima življenja.

ljetna putovanja

7. Budite društveni

Tijekom ljeta nemojte samovati, nego iskoristite priliku za druženje s prijateljima i rodbinom. Organizirajte roštilj i druženje, smijte se, zabavljajte, fotografirajte… Budite pozitivni i veseli pa će vaše raspoloženje potaknuti i druge da budu isti takvi.

8. Uredite stopala za ljetnu obuću

Nemojte se sramotiti hodanjem u iznošenim plastičnim sandalama ili pak sa zadebljanjima na peti zbog kojih ćete se sramiti. Otiđite na pedikuru kojom ćete uljepšati stopala te nabavite ugodnu ljetnu obuću.

ljetne radosti

9. Pijte dovoljno vode i izbjegavajte jako sunce

Tijekom ljeta svakako vodite računa o tome da u organizam unosite dovoljno vode – oko 2 do 3 litre dnevno. Također, nemojte ležati na suncu u vrijeme najvećih vrućina da ne biste “zaradili” kakvo oboljenje kože. Na plaži je na otvorenom suncu najbolje boraviti kroz jutro do 11 h, te popodne od 4 pa sve do navečer. Vrijeme od 12 do 15 h zaboravite na plažu, osim ako ne nađete dubok hlad. Zdravlje mora biti na prvom mjestu!

10. Napravite servis klima uređaja

Klima uređaje treba redovito servisirati i čistiti. U protivnom efekt hlađenja postaje slabiji, a mogu se čak i trajno pokvariti. Obavezno prije ljeta ili početkom ljeta poduzmite sve radnje kako bi vaš klima uređaj besprijekorno funkcionirao.

* Za one koji su vlasnici i iznajmljivači apartmana, preporučujemo da pronađu vrijeme za sebe, a ne samo za goste. Suradnjom s turističkom agencijom možete se osloboditi brojnih obveza koje imate kao iznajmljivač te napuniti apartmane bez ikakve brige.   

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here