kuće za odmor

Bez dobre profesionalne fotografije kao i svaki proizvod na tržištu tako i nekretnina teško će pronaći svog kupca ili gosta u što kraćem vremenu. Dobra fotografija prodaje proizvod, ona predstavlja prvi kontakt s kupcem, a prvi dojam je uvijek najvažniji.

Ima predivnih apartmana i vila na tržištu, ali isto tako još uvijek mnogo njih ima loše fotografije snimljene mobilnim telefonom ili nekim jeftinim foto aparatom amatera koji ne poznaje zakone fotografije i svjetlosti. Takva loša prezentacija može samo pokvariti ili barem usporiti prodaju ili iznajmljivanje objekta u koji je uloženo puno novaca i truda.

snimanje vila i kuća za odmor

Vaš objekt, apartman, vila ili kuća za odmor jednostavno mora biti predstavljen profesionalno, snimljen profesionalnom kamerom, rukom, okom i znanjem profesionalca i fotografije moraju biti profesionalno obrađene u namjenskom profesionalnom softveru prije prikaza na webu. Vaš apartman ili vila su proizvod koji se prodaje na vrlo konkurentnom i zahtjevnom tržištu. U njega ste uložili mnogo truda i novaca i želite ga prodati ili iznajmiti što brže i pod što boljim cjenovnim uvjetima. Kao svaki drugi proizvod potrebna mu je reklama, tj. prikaz u najboljem mogućem svjetlu.

Loše snimljene fotografije mobitelom mogu usporiti iznajmljivanje ili prodaju objekta u koji je uloženo puno novaca i truda

Što je fotografija nego igra svjetla i sjene. Tu stupa na scenu profesionalni arhitekturalni fotograf koji zna igru svjetla i sjene, koji zna istaknuti boje i zna fotografirati iz pravih kutova i koji će od vaše nekretnine napraviti takvu vizualizaciju da slobodno poželite podignuti cijenu svoje nekretnine jer je to zaslužila.

Kako se fotografira apartman, vila ili kuća za odmor i što je sve za to potrebno od opreme?

Oprema potrebna za kvalitetnu fotografiju nekretnine: profesionalna full frame DSLR kamera, širokokutni objektiv, profesionalni stalak za kameru i tri do četiri daljinsko radijski navođene bljeskalice (blic). Fotografira se upotrebom nekoliko tehnika snimanja.

Fotografiranje radijski upravljanim bljeskalicama: koje se postavljaju u određene kutove prostorije na stalcima, visoko uz plafon, neke su skrivene, neke u susjednim prostorijama tako da sve na fotografiji izgleda ravnomjerno osvijetljeno bez sjena određenih predmeta ili komada namještaja. Snima se u RAW formatu kako bi se kasnije fotografija mogla doraditi u softveru. Kamera i jačina bljeskalica mora biti znalački namještena kako bi se leveliziralo svjetlo izvanka i svjetlo iznutra tako da na fotografiji možete vidjeti kroz prozor umjesto da vidite odbljesak sunca na prozoru.

Fotografiranje HDR tehnikom ili bracketingom: jedna se fotografija pravi od tri do pet fotografija snimljenih s iste pozicije, ali u različitim dispozicijama svjetla. Ja osobno uvijek koristim pet dispozicija radi bolje kvalitete finalne slike. Tih pet fotografija se u postprodukciji stapa u jednu fotografiju sa savršenom dispozicijom. Ta se tehnika koristi u slučaju da imate različite dispozicije unutarnjeg i vanjskog prostora i želite da vidite iz dnevnog boravka ili spavaće sobe pogled na more. Pošto je svjetlo unutra i vani potpuno različito, treba koristiti jednu od ove dvije tehnike kako bismo dobili savršenu i oku primamljivu fotografiju.

Fotografiranje dugom dispozicijom: da bismo mogli uhvatiti što više svjetla, potreban nam je čvrsti stalak na kojem je kamera zbog dužeg vremenskog okidanja kako bismo dobili mirnu i oštru fotografiju.

Kutovi snimanja moraju biti takvi da sve linije na finalnoj fotografiji budu ravne. Ljudi mobitelima fotografiraju najčešće tako da podignu aparat što više kako bi se što više vidjelo pa im soba izgleda očajno loše kao neka kutija, romb, iskrivljeni ormari, izvitopereni kreveti i slično.

Profesionalac zna koristiti prave kutove. U pravilu kamera nikada ne smije biti više od metar i pol od tla ili poda. Svi objekti u prostoriji bilo ormari, kreveti, kuhinja, moraju imati ravne linije kako bi fotografija izgledala realno lijepo. Za sve to potreban je i visokokvalitetan širokokutni objektiv s kojim naravno treba znati raditi.

Noćna fotografija interijera daje specijalan efekt i ističe ljepotu interijera. Suton fotografija u tzv. golden hour ili zlatni sat kada su sunčeva svjetlost i boje najljepše uz dugu dispoziciju i pravilan kut osvjetljenja dočarat će bajkovitu atmosferu vašeg objekta, bilo apartmanske kuće ili vile.

fotografiranje vila

Zračna fotografija snimljena bespilotnom letjelicom uz iskusnog majstora zračne fotografije ostavit će vas i vašeg potencijalnog gosta bez daha. Potrebno je znati odabrati kadar, osvjetljenje i pravi kut snimanja kako bi zračna fotografija vašeg objekta bila savršena.

Znači arhitekturalna fotografija zahtijeva vrhunsku opremu i vrhunsko znanje fotografa, a finalna fotografija definitivno prodaje proizvod. Svi moji klijenti povećali su prodaju svojih apartmana, vila i kuća za odmor nakon što su svoj objekt prezentirali novim fotografijama. Mnogi od njih podigli su cijenu bez problema. Gotovo svi su me pitali da li su to njihovi apartmani ili vila na fotografijama. Velik mi je užitak predati nove fotografije klijentu i vidjeti njihovu reakciju. Nijednom nitko nije žalio novaca uloženih u fotografiranje svog objekta.

Profesionalac zna koristiti prave tehnike i kutove i napraviti vrhunske fotografije

To je definitivno najbolje što možete učiniti za svoj apartman ili vilu i već sutra povećati i ubrzati prodaju na tržištu.  Nemojte zaboraviti da je prije snimanja potrebno urediti objekt kao za razglednicu. Vaš objekt mora biti blistav i čist aranžiran s cvijećem, voćem, flašom vina i čašama poput dame pred večernji izlazak.

Video snimanje virtualne šetnje apartmanom, vilom ili kućom za odmor

Video snimak virtualne šetnje apartmanom, vilom ili kućom za odmor najbolji je oblik prezentacije vašeg objekta jer gost doživljava vaš objekt sa udaljene destinacije kao da se nalazi u njemu. Kako se snima virtualna video šetnja?

Virtualna video šetnja objektom snima se elektronskim gimbalom ili stabilizatorom kamere. Tehnologija je ista onakva kakvu imaju dronovi ili bespilotne letjelice, samo je namijenjena snimanju velikim i teškim profesionalnim kamerama s tla umjesto iz zraka.

Snimak izgleda poput pravog filmskog, kao da je snimljeno filmskim kranom i gost ima osjećaj kao da se nalazi u nekretnini i sam kroz nju prolazi. Snimamo u HD i 4K rezoluciji s tim da je cijena 4K dvostruko veća od HD rezolucije. Klijent sam izabere željenu rezoluciju snimanja. Snima se DSLR i profesionalnom video kamerom. Gotov video postavlja se na YouTube kanal i može se povući na internet stranice. Na video se ugrađuju kontakt podaci, e-mail, telefon, web-adresa za direktan kontakt s YouTube kanala i opisi objekta na dva jezika.

Ništa ne dočara vaš objekt onakvim kakav jest poput videa. Gost dobiva potpun uvid u ono šta ga čeka na licu mjesta kada odabere vaš objekt. Objekt mora biti pripremljen za snimanje, uredan, čist i dekoriran, kako bi snimak bio što ljepši i atraktivniji.

Kvalitetni video snimci IZ ZRAKA plijene pažnju potencijalnih gostiju i kupaca

Za snimanje se koristi profesionalna LED rasvjeta Aputure Amaran Light Storm trenutno najbolja i najkvalitetnija na svijetu kako bi osvjetljenje bilo što bolje i prirodnije. Po uzoru na najveće arhitehkturalne videografe iz Sjedinjenih Američkih Država koji su prvi uveli ovakav način prikaza nekretnina ponajviše vila za prodaju i najam u Americi, mi smo prvi koji smo taj način snimanja uveli u Hrvatskoj. Iza nas je velik broj radova koje možete vidjeti pod stranicom reference na našim internet stranicama www.fotovideo-pro.com s opisom snimanja.

Prednosti osim samog fantastičnog vizualnog doživljaja vaše nekretnine su te što posjetitelj vaš objekt može pronaći na YouTube kanalu tražeći destinaciju u kojoj se vaš objekt nalazi.

virtualne šetnje apartmani
Osobno smatram, a tako smatraju i svjetski stručnjaci iz naše branše, da je ovakav prikaz nekretnine najbolji mogući, filmski dotjeran u postprodukciji i plijeni pažnju, ističe se od ostalih. Nikakva 360 šetnja objektom niti fotografija ne može nadmašiti vrhunski video prikaz.

Video prikaz daje vjerodostojnost vašem objektu jer gost vidi sve upravo onako kako jeste i kako će ga on doživjeti na licu mjesta nakon što rezervira vaš apartman ili vilu. Video snimak nije fotografija, to je 25 fotografija u sekundi napravljenih vrhunskom opremom za video snimanje koji će vašeg gosta definitivno ostaviti bez daha.

Video snimak možete dijeliti po svim društvenim mrežama, možete ga snimiti na DVD i pokloniti gostima koji će ga kasnije rado prikazivati i hvaliti se gdje su proveli godišnji odmor. Video snimak će vam zasigurno donijeti više rezervacija nego ikada prije. Govorim iz iskustva nakon preko stotinu napravljenih uradaka i zadovoljnih iznajmljivača privatnog smještaja.

Video virtualne šetnje objekta kombinira se s zračnom snimkom i spajanjem kadrova dobivamo proizvod, film koji definitivno donosi rezervacije i novce.

Za vrhunsku fotografiju i video prikaz vašeg objekta slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo učiniti sve da vaš objekt na tržištu bude na najbolji mogući način istaknut i zablista u moru svih drugih objekata.

snimanje vila i apartmana

Naš profesionalni rad donosi novac iznajmljivačima i iza toga stojimo. Svaki naš rad donosi novu preporuku zadovoljnog iznajmljivača. Svakom poslu posvetimo se kao da ga radimo za sebe jer fotografija i video su umjetnost, a umjetniku je svaki njegov rad poput vlastitog djeteta kojim se uvijek voli pohvaliti.

Naručite već danas fotografiranje i video snimanje vašeg apartmana, kuće za odmor ili vile. Uratke i primjere možete vidjeti na internet stranicama www.fotovideo-pro.com.

Profesionalni fotograf i videograf
Vedran Gašparović
Tel: 00385 (0)95 391 7622
Email: vedran.gasparovic@gmail.com
Web: www.fotovideo-pro.com

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here