Hrvatska se u SAD-u svrstala među top pet “emerging” destinacija, što je još jedna potvrda snažnog proboja Hrvatske u američkom turističkom prometu. Rezultati istraživanja „Affluent Traveler Collection (ATC)“ pokazuju da se Hrvatska, uz Island, Južnu Afriku, Japan i Italiju, nalazi na popisu najtraženijih i najbrže rastućih destinacija u SAD-u 2019. godini. Također, u posljednjih nekoliko godina rast prometa s tržišta SAD-a kreće se po stopi od 15 do 20%. Tako je samo prošle godine ostvareno više od 580 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja iz SAD-u, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 22% u dolascima i 18% u noćenjima.

Kako bi se Hrvatska dodatno popularizirala među sve brojnijim američkim turistima, Hrvatska turistička zajednica i ove je godine organizirala predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmu New York Times Travel Show, u periodu od 25. do 27. siječnja u New Yorku. Na tom sajmu inače sudjeluje više od 560 izlagača iz gotovo svih zemalja svijeta. Riječ je o jednom od najvažnijih američkim turističkih sajmova s milijunskim potencijalom u broju dolazaka i noćenja.

U prilog porastu broja turista iz SAD-a prema Hrvatskoj ide i odlična ekonomska situacija u SAD-u, odnosno rekordno niska nezaposlenost i rast BDP-a. Također su pomogli i razne medijske prezentacije naše zemlje, poput objave u The New York Times Magazineu gdje je objavljena lista 52 mjesta koja se moraju posjetiti u 2019. godini, a među koje su svrstani Zadar i okolni otoci.

Povećanju broja američkih turista svakako će pomoći i planirani let na relaciji Philadelphia – Dubrovnik American Airlines kompanije, a koji će biti moguće rezervirati od lipnja do listopada. Tako se nakon čak 28 godina prvi put uvodi izravna zrakoplovna linija između Hrvatske i SAD-a, a u navedenom periodu prometovat će triput tjedno.

Što drugo kazati osim da su ovo odlične vijesti za turizam naše zemlje, jer je poznato da su američki turisti odlični gosti koje osim ostalog obilježava i karakteristično visoka potrošnja u desitnaciji u koju dolaze.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here