Opatija

Opatija je jedan od 10 hrvatskih gradova koje strani turisti najviše posjećuju. A to se, naravno, događa s razlogom. Opatija je romantični primorski grad bogate povijesti i kulture. Svojim posjetiteljima nudi brojne prekrasne lokacije, prirodne znamenitosti, spomenike, skladno uređene parkove parkove i idilične vile… I naravno, prelijepu obalu i more.

Najromantičniji grad Europe

Opatija je smještena u Kvarnerskom zaljevu gdje se Jadransko more najdublje usjeklo u kopno, i to u podnožju planine Učka (1401 m). Od jakih vjetrova štite je otoci i Učka pa je tako lako dostupna posjetiteljima u svako godišnje doba. Zaštitnik Opatije je sv. Jakov, čiji se dan obilježava 25. srpnja, pa taj dan Opatija slavi kao Dan Grada.

Opatija ima bogatu turističku povijest. Popularna je destinacija još od 19. stoljeća, kada su je Habsburgovci pretvorili u omiljeno odredište za pripadnike europske aristokracije i plemstva koji su tu uživali u trenucima mira i tišine, daleko od bučnog dvora i zamorne dnevne politike.

Opatija

Zbog brojnih vila koje imaju povijesnu važnost, prelijepih parkova i šetnica te neobične arhitekture, neki Opatiju zovu i najromantičnijim gradom u Europi. Savršeno je mjesto za zaljubljene koji žele uživati u intimnosti i romantičnim raspoloženjima.

Brojne znamenitosti

Jedna od najstarijih i najpoznatijih vila u Opatiji je Vila Angiolina koju je 1844. godine izgradio Iginio Scarpa, bogati trgovac iz Rijeke. Ova je vila postala jedno od prvih turističkih odredišta u gradu te je označila početak razvoja turizma u Opatiji, ali i u Hrvatskoj. Renovirana je 2000. godine, a unutra se nalazi bogato ukrašena dvorana u kojoj se danas održavaju brojna događanja kao što su koncerti ili romantična vjenčanja. U vili se također nalazi Hrvatski muzej turizma.

Opatija turizam

Opatija je poznata i po parkovima Sv. Jakov i Angiolina koji su uređeni između 1845. i 1860. godine. U njima su zasađene biljke iz cijeloga svijeta. Danas ovi popularni parkovi predstavljaju spomenike opatijske perivojne arhitekture. Više su godina zaredom proglašavani najljepšim parkovima u cijeloj Hrvatskoj.

Teško je nabrojati mnogobrojne znamenitosti koje oduševljavaju posjetitelje u Opatiji. Od fontana i parkova preko umjetničkih paviljona i crkava, pa sve do hotela, wellness centara i Festivala čokolade… u Opatiji postoji zaista mnogo toga što se može vidjeti i doživjeti.

Ipak, danas je simbol Opatije skulptura djevojke s galebom postavljena 1956. g. Nalazi se na stijeni pored šetališta Lungomare, a izradio ju je akademski kipar Zvonko Car. Noću je obasjana svjetlošću reflektora ugrađenih u stijenu, pozivajući tako turiste da posjete Opatijsku rivijeru. Simbolizira vječnu povezanost grada i mora.

Opatija apartmani

Od hotela svakako valja spomenuti hotel Kvarner koji je bio prvi hotel u Opatiji i na Jadranu. Otvoren je davne 1884. godine. U njegovoj čuvenoj Kristalnoj dvorani i na predivnoj terasi održavaju se brojna glamurozna događanja tijekom cijele godine. Upravo je njegova prepoznatljiva arhitektura iz 19. stoljeća razlog zašto je i danas jedan od najpopularnijih hotela u Opatiji koji naprosto oduševljava turiste i goste.

hotel Kvarner

Opatija kao oaza wellnessa

Opatija ljeti pruža turistima predivan pogled na Kvarnerski zaljev te uživanje u čistom moru i suncu. Nakon što prođe ljeto i zima, Opatija u ožujku postaje nezaobilazan raj za sve ljubitelje wellnessa. Naime, tada započinje tradicionalna manifestacija pod nazivom “Ožujak – oaza wellnessa”. Iscjeljujuće masaže, njega lica i tijela, opuštajuće kupke, saune i ljekovita aromaterapija svima vraćaju potrebnu energiju.

Opatija

Dugogodišnja tradicija zdravstvenog turizma u Opatiji danas je obogaćena brojnim zdravstvenim ustanovama i vrhunski opremljenim wellness centrima. Oni zajedno nude potpunu relaksaciju te su idealno mjesto za rješavanje zdravstvenih tegoba. Svi ljubitelji welnessa mogu pomladiti duh i tijelo kroz opuštanje uz masaže, tretmane uljepšavanja, medicinske tretmane, kao i tradiciju istočnjačke medicine.

Opatija zaista može puno toga pružiti svim svojim posjetiteljima: od spektakularnih prizora i znamenitosti do opuštanja duha i tijela. Stoga i ne čudi što je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj koja svake godine obara turističke rekorde.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here