turisti

Jeste li se ikad zapitali što gosti očekuju od vas kao iznajmljivača i smještaja kojeg im nudite? Netko tko je spreman platiti 70-ak eura dnevno ili više kako bi boravio u vašem apartmanu zasigurno ima određena očekivanja, želje i potrebe. Donosimo vam informacije o tome što je gostima najbitnije prilikom rezervacije vašeg smještaja i boravka u njemu, a na što vi kao iznajmljivač svakako morate obratiti pažnju.

Preporučujemo: Što kao iznajmljivač morate imati kako vas ne bi kaznila inspekcija?
Preporučujemo: 10 odličnih savjeta za uređenje apartmana
Preporučujemo: Kakvih se gostiju trebate čuvati

Istinit opis smještaja

Tekstualni opis smještaja s priloženim fotografijama i/ili videom glavni je kanal za oglašavanje vaše ponude potencijalnim gostima. Gosti će odlučiti hoće li rezervirati vaš apartman (ili neki drugi) gotovo isključivo na temelju onoga kako ga prezentirate u svom oglasu. Stoga je jako važno da oglas bude napisan istinito, točno i precizno.

Npr. velika je greška napisati da je vaš apartman udaljen samo 100 m od mora ili pak 5 min hoda, ako je u stvarnosti udaljen 300, 500 ili više metara. Ili ako napišete da ima parkinga, a on je stalno zauzet.

Također, jako je važno priložiti realne fotografije, a ne one koje bi zbog posebnih kutova i tehnika snimanja mogle stvoriti iluziju da je smještaj ljepši nego što jest. O manipulacijama Photoshopom da i ne govorimo. Putem Photoshopa možete npr. staviti Eiffelov toranj kako viri točno iza vašeg apartmana. Nekog lakomislenog i neupućenog gosta to bi čak moglo i navesti na zaključak da je riječ o stvarnom prikazu.

Pretjerivanjem i neistinitim prikazom vašeg smještaja možda biste mogli ostvariti neke kratkoročne rezultate, no dugoročno ćete imati samo štete. Gosti koji vam dođu bit će nezadovoljni i ljuti kad shvate da ono što ste im prodali putem teksta i slika zapravo ne odgovara stvarnosti.

U istinit opis smještaja također spada i to da navedete ako su u vašem mjestu ili blizu, primjerice, u tijeku neki građevinski radovi koji su izvor velike prašine i buke. Ili ako se ispod vašeg apartmana nalazi bučni kafić od kojeg se ljeti ne može spavati.

najam apartmana

Zamislite da vi kao turist dođete u neku zemlju te da se nedaleko od vašeg apartmana čuju bušilice, betonske miješalice, buka kamiona, žamor radnika itd.? Sasvim je sigurno da ne biste bili oduševljeni.

Internet i klima-uređaj

Danas zapravo velika većina gostiju prilikom rezervacije smještaja najprije gledaju na dvije stvari: ima li apartman (neograničeni) internet te klimu-uređaj.

Ako imate spor internet koji stalno puca, ili pak ima nizak kapacitet korištenja, tada svakako nabavite kvalitetan i neograničen WiFi. Gosti će u vaš apartman doći sa svojim pametnim telefonima, tabletima i laptopima. Neki će možda čak i raditi svoj posao boraveći u vašem apartmanu. Internet je danas infrastruktura koja se podrazumijeva, baš poput vode i struje. Nemojte riskirati nezadovoljstvo gostiju time što neće biti u mogućnosti koristiti društvene mreže, dijeliti fotografije, provjeravati e-mailove i sl.

Klima-uređaj je odavno postao standardni dio ponude u apartmanima. To više nije nikakav luksuz. Uložite u moderan klima-uređaj s inventerom koji će gostima olakšati boravak u vašem apartmanu za vrijeme vrućih ljetnih dana, a vama će uštedjeti energiju. I svakako gostima dopustite neograničeno korištenje klima-uređaja.

Besprijekorna čistoća

Besprijekorna čistoća apartmana također je nešto što spada pod krucijalnu važnost. Gosti u svojim recenzijama najčešće spomenu upravo čistoću apartmana, je li bila dobra ili loša. Ako vaš apartman dobije nekoliko recenzija u kojima se spominje da čistoća nije bila na očekivanoj razini, moglo bi se dogoditi da vam više nitko ne dođe.

PROČITAJTE: Besplatno oglašavanje apartmana
PROČITAJTE: Iznajmljivanje apartmana puno za prazno
PROČITAJTE: Najbolje otočne plaže u Dalmaciji

Dakle, temeljni preduvjet za uspješno iznajmljivanje apartmana upravo je njegova čistoća. Osigurajte da vaši gosti budu oduševljeni čistoćom, prozračnošću i mirisom kojim odiše vaš smještaj. Ako se ne možete ili ne želite sami pobrinuti za čišćenje apartmana, unajmite profesionalnu agenciju kojoj ćete platiti određenu naknadu, ali ćete zato imati zadovoljne goste.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here