uređenje apartmana

Opremanje apartmana jedan je najvažnijih faktora koji utječu na izgled te uspješno iznajmljivanje apartmana. Ako podignete kvalitetu smještaja kojeg nudite na način da ga stilski, decentno i udobno opremite, imat ćete zadovoljne goste koji će vam se uvijek rado vraćati.

Za opremanje apartmana postoje naravno razna rješenja. Namještaj koji će biti prikladan za apartmane možete kupiti u svim trgovinama namještaja. Ipak, najbolje je namještaj i pokućstvo za opremanje apartmana kupiti u većim centrima za prodaju namještaja jer će vam veći izbor omogućiti i raznolik asortiman, a što je pak ključno za spoj udobnosti i funkcionalnosti.

Preporučujemo: Što kao iznajmljivač morate imati kako vas ne bi kaznila inspekcija?
Preporučujemo: 10 odličnih savjeta za uređenje apartmana
Preporučujemo: Kakvih se gostiju trebate čuvati

Prije svega, opremanje apartmana ovisi o kategorizaciji, odnosno je li iznajmljujete sobu, studio apartman, apartman ili kuću za odmor. Ako ga već nemate, ovdje možete preuzeti Službeni pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji prema Ministarstvu Turizma RH.

opremanje studio apartman

Također, svaka prostorija ima određeni tip namještaja koji se u nju može staviti; da bismo vam pomogli opremanje i uređenje prostorija ovisno o kategorizaciji smještajnog objekta, možete preuzeti listu proizvoda ovdje. Ova lista proizvoda može vam olakšati opremanje i uređenje prostorija ovisno o kategorizaciji. Na primjer u dnevni boravak možete staviti kauč na razvlačenje, stolić, regal, fotelju, tepih, zavjese, slike, klima-uređaj, dekorativne posude i jastučiće, TV itd. Za spavaću sobu potrebni su vam krevet, madrac, noćni ormarić, tepih, zavjese, ormar, stolna svjetiljka, plahte, popluni itd.


iznajmljivanje apartmana

Kao što možete vidjeti, lista proizvoda kojima možete opremiti apartmane je podugačka; od namještaja preko čisto dekorativnih elemenata do elektroničkih uređaja.

Namještaj u apartmanima trebao bi biti funkcionalan i udoban, te ugodan oku. Zlatno je pravilo da ne kupujete preskupe komade namještaja jer ako se oštete, morat ćete ih zamijeniti. Tako bi vam se moglo dogoditi da na kraju svake sezone u opremanje i obnovu apartmana uložite sav novac koji ste zaradili od iznajmljivanja.

uređenje kuće za odmor

Ipak, nemojte kupovati ni najjeftiniji namještaj jer će to gosti primijetiti pa neće uživati u boravku u vašem apartmanu. Na primjer ako kupite najjeftiniji krevet, gosti na njemu neće udobno spavati itd. Osim toga prejeftin namještaj nema estetskih kvaliteta, a upravo je izgled apartmana ono što prodaje vaš apartman.

opremanje apartmana i soba

Najbolje je kupovati proizvode umjerene cijene, ali koji su istodobno kvalitetni, udobni te lijepo izgledaju. Također, opremanje apartmana ovisi i o tipu smještaja kojeg iznajmljujete. Na primjer neće istu svotu uložiti u sobu ili kuću za odmor; što je smještaj kojeg iznajmljujete veći i skuplji za iznajmljivanje, to u njega treba uložiti više novaca, kupiti bolji i kvalitetniji namještaj. No zapamtite da cijena na kraju ne igra ključnu ulogu, već osjećaj za estetiku, dizajn i detalje. Neki iznajmljivači i s relativno malo novaca mogu postići odličan izgled interijera apartmana koji plijeni pažnju i privlači goste.

apartmani Hrvatska

Osim kupovine namještaja i uređaja, u apartmanima je također važno imati i sitnice koje gostima mogu puno značiti. Npr. zašto ne biste u obliku slike ili postera objesili na zid podatke o WiFi-ju (korisničke ime i šifru) tako da gostima bude vidljivo i da se lako mogu spajati na internet. Ili to pak možete staviti na stol ili ormarić.

opremanje apartmana

Danas je neograničen i besplatan internet u apartmanima postalo nešto što se podrazumijeva, a ne luksuz ili dodatni sadržaj.

Osim podataka za pristup internetu, u apartmanima je također važno imati istaknut kućni red te cjenik koji mora biti na vidljivom mjestu.

apartmani iznajmljivanje

Sve u svemu kvalitetno opremanje apartmana potrebnim namještajem, ukrasima, uređajima i funkcionalnim sitnicama vrlo je važan korak k uspješnom iznajmljivanju apartmana. Za opremanje apartmana važno je, kao i u svemu, imati stila i smisla, kao i dostatan budžet koji će pokriti sve troškove za tu svrhu.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here