najskuplja vila

Iako se možda na prvi pogled ne bi reklo, Villa Les Cèdres, koja je smještena u mjestu Saint Jean Cap Ferrat pokraj Nice, nosi titulu najskuplje vile na svijetu koja košta čak milijardu eura! Tom cijenom postala je skuplja čak i od indijskog nebodera-vile o kojoj smo također pisali, a koja košta isto milijardu, ali dolara.

Saint Jean Cap Ferrat je popularno utočište svjetskih multimilijardera i bogatih jahtaša, a Villa Les Cèdres, izgrađena 1870. godine, koja je nekoć služila kao dom belgijskog kralja Leopolda II., upravo se nalazi u ovom mjestu.

najskuplja vila na svijetuVila ima 10 spavaćih soba, veliki bazen, kapelu, glamurozan izgled, te jedan od najljepših europskih vrtova s preko 15.000 biljaka (koji održava čak 15 vrtlara). Naravno, kakvi bi to bili bogataši bez aristokratskog stila, pa vila ima i dvoranu za bal te konjušnicu koja može primiti 30 konja.

U njoj su, osim belgijskog kralja, nekad boravili i Charlie Chaplin te Elizabeth Taylor, ali i mnoge druge svjetski poznate osobe.

Stoga, ako imate oko milijardu eura viška, ova vila može biti vaša. Susjedi će vam biti poznati britanski glazbenik Andrew Lloyd Webber te jedan od suosnivača Microsofta Paul Allen.

Nemojte pomisliti kako je riječ o šali ili da je cijena nerealna; za kupnju vile već se raspitivalo nekoliko potencijalnih klijenata s Bliskog istoka te iz SAD-a.

Napišite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here